16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Agencije Aquera Yachting Montenegro o perspektivi i izazovima za pomorske agente

Foto UCG

Na Pomorskom fakultetu Kotor, 19. decembra 2023. godine, organizovano je gostujuće predavanje na temu “Pomorski agent”, koje je održala renomirana jahting agencija Aquera Yachting Montenegro. Predavanje je bilo tematski vezano za nastavni predmet “Pomorske agencije i čarterovanje”, a održano je na inicijativu predmetnog profesora doc.dr Ranke Krivokapić.

Direktorica Aquera Yachting agencije, Marina Pejović, predstavila je perspektivu pomorskih agenata kroz svoje profesionalno iskustvo, ističući ključne aspekte poslovanja i interpersonalne vještine koje su od suštinske važnosti u ovoj industriji.

Članovi gostujućeg tima, Željko Radonjić i Marko Perović, profesionalci sa dugogodišnjim iskustvom i diplomirani studenti Pomorskog fakulteta Kotor, doprinijeli su razumijevanju regulativa i izazova sa kojima se susreću pomorski agenti u nepredvidivom okruženju poslovanja. Pružajući uvid u dinamičan svijet jahtinga, i dijeleći konkretne primjere iz prakse, kao i svoja iskustva, predavači su predočili stvarne izazove i situacije s kojima se susreću pomorski agenti.

Posebna pažnja bila je posvećena prezentaciji Acquera International Yachting Academy, koja ima partnerstvo sa prestižnim institucijama kao što su Univerzitet Ca’Foscari i CISET Lukuri. Ustanova pruža visokokvalitetnu obuku za pomorske agente, “opremajući” ih znanjem i vještinama potrebnim za uspješnu karijeru u jahting industriji. Studenti su imali priliku da saznaju više o programima obuke i prilikama koje International Yachting Academy pruža svojim polaznicima.

Postavljajući relevantna pitanja, studenti su ostvarili aktivnu interakciju s predavačima, a predstavnici Aquera Yachting agencije davali su im konkretna i stručna objašnjenja. Ova dinamična razmjena informacija osigurala je dublje razumijevanje gradiva, podstičući znatno interesovanje za opredjeljenje u ovoj oblasti pomorske industrije, istovremeno stvarajući čvrstu osnovu za buduće profesionalne izazove.

Izvor:UCG

Najčitanije