15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Air France uvodi dodatne letove prema Dubrovniku i Splitu

air france

Air France povećava broj letova u ljetnom redu letenja 2023.


Za ljetnu sezonu 2023. (april – oktobar), Air France će letjeti do 835 puta dnevno, na 191 odredište u 89 zemalja. U Hrvatskoj najavljuju povećanje letova prema Splitu i Dubrovniku.

Ljetna sezona 2023. označit će prekretnicu u redu letenja Air Francea na dugim relacijama. Tijekom proljeća postupno povećava broje letova za Peking, Šangaj i Hong Kong kako bi do 1. srpnja dostigao jedan let dnevno po odredištu ili 21 let sedmično.

U Aziji povećava broje letova prema Tokiju do 14, a u Sjevernoj Americi Air France će u ljetnoj sezoni obavljati do 180 letova tjedno od/prema 14 američkih odredišta, kao i 50 letova u 5 kanadskih gradova.

Zrakoplovna tvrtka nastavit će letove između Pariz-Charles-de-Gaulle-a i Quebec Cityja od svibnja 2023., te će uvesti novi let Pariz-Charles-de-Gaulle-Ottawa 27. maja. S pet izravnih letova svaki tjedan, na Airbusu A330-200 Air France će ovog će ljeta postati vodeći europski zračni prijevoznik po kapacitetu koji povezuje Europu i Kanadu.

U Africi će Air France nastaviti održavati kapacitete sjedala iznad razine iz 2019.g. Od 12. juna 2023. zračni prijevoznik će početi letjeti za Dar Es Salaam (Tanzanija), dok će na Karibima otvoriti novi let 5. maja 2023. koji će povezivati Cayenne (Francuska Gvajana) i Belém (Brazil), jednom tjedno na Airbusu A320. Prema ovom rasporedu letenja povećat će se broj Air Franceovih dugolinijskih odredišta na 85.

Ovog će ljeta Air France letjeti do 650 puta dnevno do 106 francuskih i europskih odredišta kako bi svojim putnicima dodatno olakšao putovanja na kratkim i srednjim relacijama.

Osim redovnog rasporeda, zračni prijevoznik će letjeti na 66 sezonskih linija u Francuskoj i Europi, polijećući iz Pariza i regionalnih francuskih zračnih luka.

Air France leti svakodnevno iz Zagreba za Pariz. Od 30 travnja 2023. prema Splitu letjet će jednom sedmično, od jula 2023.g. do 5PETputa sedmično.
Zračna luka Dubrovnik je do kraja travnja povezana s Parizom jednom sedmično, a u avgustu svaki dan.

Air France nastavlja s uvođenjem svojih najnovijih kabina na duge relacije, koje se postupno ugrađuju na 12 Boeinga 777 300 te su dostupne u modelima Business, Premium Economy i Economy. Poslovna kabina ima nova klizna vrata koja omogućuju potpuno privatan prostor, a sjedalo se pretvara u pravi krevet duljine gotovo 2 metra. Za putnike koji putuju zajedno, sjedala smještena u sredini kabine sada su opremljena središnjom pločom koja se lako spušta, kako bi zajedničko letenje bilo još ugodnije.

Izvor:seebiz.eu
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije