17 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia prevezla rekordni broj putnika u julu

Air Serbia prevezla rekordni broj putnika u julu
Air Serbia – foto ACG

Air Serbia je tokom srpnja 2024. godine prevezla ukupno 548.009 putnika, što je povećanje redovnog prometa od 7,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Iz zračnih luka u Beogradu, Nišu i Kraljevu srpski nacionalni avioprijevoznik ostvario je ukupno 5.203 leta i time ostvario rast od 6,8 posto u odnosu na jul 2023. godine, kada je riječ o letovima prema redovnim destinacijama.

„S obzirom da smo prošle godine, zaključno s lipnjem, svoju mrežu obogatili s više od 20 novih destinacija, jul 2023. godine bio je rekordan do sada po broju prevezenih putnika i ostvarenih letova. Ove godine smo premašili taj rezultat, što je jasan pokazatelj da je izbor destinacija bio dobar i da je putnicima jako bitno da imaju veći izbor prilikom putovanja. Za prvih sedam mjeseci 2024. godine do sada smo na redovnim i čarter linijama prevezli ukupno 2.427.811 putnika, što je povećanje od 9,26 posto u odnosu na prošlu godinu“, rekao je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Air Serbia.

Dodao je kako je “kada je riječ o charter prometu, zabilježen je nešto manji broj putnika i letova u odnosu na isti mjesec prethodne godine, prvenstveno zbog manjeg interesa putnika za pojedine charter destinacije, zbog aktualnih geopolitičkih događanja, kao i naš širi izbor odredišta u redovnom prometu.”

Najpopularnije destinacije Air Serbia prošlog mjeseca bile su Valencia, Malaga, Palma de Mallorca u zapadnoj Europi, dok su u euromediteranskoj zoni najpopularniji letovi bili za Larnacu, Heraklion, Istanbul, Izmir, Krf i Rodos. Tijekom srpnja također je bila velika potražnja za letovima za Tianjin u Kini.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije