12 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia uskoro kreće s testiranjem digitalnog covid pasoša

Air Serbia

Air Serbia, u saradnji s Međunarodnom asocijacijom za zračni promet (IATA), početkom aprila počinje s testiranjem digitalnog pasoša (IATA Travel Pass), mobilne aplikacije koja pomaže putnicima da lako i sigurno organiziraju putovanje u skladu sa zahtjevima država koji se tiču testiranja na Covid 19 ili cijepljenja, najavila je kompanija.

Air Serbia će tako biti jedna od prvih avio-kompanija u Evropi koja će postati dio globalne inicijative, čiji je cilj ponovno otvaranje granica bez karantina, kao i garanciju sigurnog putovanja i oporavka turizma i avioindustrije.

Prva faza testiranja aplikacije će se odvijati na letovima Air Serbije između Beograda i Zuricha, trajat će nekoliko sedmica, a putnici će biti pozvani da sudjeluju, najavljeno je.

– Ponosni smo što ćemo među prvima u svijetu testirati digitalnu putovnicu. Još jednom smo potvrdili našu posvećenost zaštiti sigurnosti, zdravlja i dobrobiti putnika, kao i kreiranju integriranog i besprijekornog korisničkog iskustva”, izjavio je generalni direktor Airr Serbije Duncan Naysmith.

Ocijenio je da je ovo izvanredna inicijativa, koja će omogućiti putnicima da ispune sve potrebne uvjete za ulazak u različite zemlje svijeta.

Najčitanije