13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija Petarda: Oduzeto 40.333 komada petardi i 143 različitih vrsta vatrometa

Petarde

Službenici Uprave policije su od 20. decembra do 15. januara oduzeli 40.333 komada petardi i 144 komada vatrometa, različitih vrsta – navedeno je u saopštenju.

Akcija “Petarda”, kako je navedeno u saopštenju, realizovana je sa ciljem sprečavanja nedozvoljene trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava.

Podsjećaju da je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Direktoratom za zaštitu i spašavanje inicirano donošenje naredbe o zabrani prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi za period od 2022. do 2023 godine.

– Sprovođenje planske aktivnosti prvenstveno je imalo za cilj djelovanje radi suzbijanja nelegalne prodaje kao i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, naročito od strane maloljetnika. Tokom sprovođenja ove operativne akcije, službenici Uprave policije su samostalo i u saradnji sa drugim nadležnim službama, vršili obilazak lokacija (u blizini škola, pijaca, tržnica i dr. mjesta), gdje se u prethodnom periodu vršila nelegalna prodaja pirotehničkih sredstava – navedeno je u soapštenju.

U narednom periodu službenici Uprave policije će, kako su najavili, nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se u potpunosti suzbila nelegalna i nedozvoljena prodaja pirotehničkih sredstava razreda II – petardi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije