16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija “Stop inflaciji” u 179 apoteka u Crnoj Gori

Apoteka

Saradnjom Ministarstva zdravlja i Montefarma u Crnoj Gori je počela akcija “Stop inflaciji”.

Kako je ranije dogovoreno, akcija je započeta u 179 apoteka, odnosno 56 Montefarmovih i obuhvata 25 OTC preparata koji se u apotekama prodaju bez recepta, kazala je agenciji Media Biro v.d. rukovodioca sektora farmaceutske zaštite, dr pharm. Rosa Čukić Ćorović

– Montefarm se rado odazvao ovoj kampanji. Vodili smo računa da se na listi nađu ljekovi za kojima je najveća potražnja, među kojima su analgetici poput Rapidola i Paracetamola. Kako je vrijeme polenskih alergija na ovoj listi našli su se i ljekovi za te potrebe – kazala je Čukić Ćorović.

Ona je napomenula da su tokom pomenute akcije mislili i na najmlađe, tako da je sniženje obuhvatilo i određene vitamine za djecu, kao i, kako je dodala, mliječna formula za bebe do šest mjeseci. Napominje da su zalihe sa preparatima koji su se našli na akciji “Stop inflaciji” stabilne, te da će se shodno potrebi ti lageri dopunjavati.

– Takođe bih dodala da su apoteke, koje će biti dežurne za vrijeme predstojećih praznika, uredno snadbjevene, a ukoliko bude potrebno biće i vanrednih dostava. Započeta kampanja obuhvata 25 preparata, ali biće prostora za promjene kao i dodavanje još nekih preparate – poručila je ona.

Akcija “Stop inflaciji” traje do 31. juna sa mogućnošću produženja. Kako je ranije najavljeno iz Ministarstva zdravlja u akciji učestvuju, pored apoteka iz lanca Montefarma, i apoteke Tea, Benu, Meditas apoteke, Cosmetiks, Help, Lukić, Latković, Prima, PrimaFarm i Galenus.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije