24 C
Kotor

Slušaj online radio

Ako planirate putovati – Ponovo blokada puta Cetinje – Podgorica

Foto RTV Cetinje

Radnici nekadašnje ”Košute” ponovo će u ponedjeljak blokirati put Cetinje – Podgorica, a saobraćaj će biti zaustavljen od 11 sati i 30 minuta do 16 sati, u mjestu Kruševo ždrijelo.

Iako su radnici poslali dopis Vladi Crne Gore sa tačnim brojem radnika koji potražuju devet zaostalih plata i povezivanje radnog staža, još uvijek nema odgovora u odnosu na njihove zahtjeve, kazao je za RTV Cetinje advokat radnika Petar Martinović.

Naglasio je da će od iduće nedjelje definitivno preduzeti radikalnije mjere ukoliko predstavnici Vlade nastave da ih ignorišu.

Od protesta sigurno odustati nećemo, jer jedino radnici Košute nisu primili ni jedan jedini cent nakon završenog stečajnog postupka, iako je Košuta prodata dva puta, 2001. godine kada se razdijelila imovina i 2015. godine. Svi radnici u Crnoj Gori ponešto su primili, i radnici Oboda, Željezare, KAP-a, Radoja Dakića kao i metalski sektor. Postavljam pitanje, zašto radnici Košute nisu dobili ništa i zašto je takav odnos prema njima? Koristim priliku da zahvalim medijima koji su bili sa nama sve vrijeme, a o narednim potezima obavijestićemo ih tokom naredne nedjelje – kazao je Martinović za RTV Cetinje.

Podsjetimo, radnici nekadašnje Košute protestuju više od mjesec dana, blokirajući svakog ponedjeljka put prema Podgorici.

Broj radnika koji traže da im se isplati devet zaostalih zarada je 693 sa ukupnim iznosom od 2.806.650€, dok je broj radnika koji traži povezivanje radnog staža 81.

Najčitanije