15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktuelno iz H. Novog

Novogodišnji paketići za 150 mališana, radnika Instituta Igalo

U Institut dr Simo Milošević Igalo stigao je danas Djeda mraz sa novogodišnjim poklonima za 150-oro djece, radnika ovog kolektiva, uzrasta do 10 godina.

Uz prigodan program, mališane i njihove roditelje pozdravila je izvršna direktorka Instituta Igalo, dr Gordana Rajović:

“To su paketići Instituta i vaših roditelja, koji ovdje rade. Nadam se da će ovo postati tradicija”-poručila je dr Rajović, uz riječi dobrodošlice.

Menadžment Instituta odlučio je da kraj uspješne poslovne godine obilježi ne samo prigodnom svečanošću za najmlađe. Već u subotu, 23. decembra, u 11 h, zajedno sa Sindikatom, organizovaće novogodišnji koktel u Prvoj fazi za radnike.

U ovoj godini  u oba zdanja Instituta, koja zapošljavaju 600 radnika, ostvareno je 20 hiljada noćenja više nego prošle godine.

Obustavlja se naplata parkiranja na parkiralištu glavne autobuske stanice u Herceg Novom

Herceg – Novi

Iz preduzeća “Parking servis Herceg Novi” obavještavaju da se od , 20. decembra 2017. godine obustavlja naplata parkiranja na parkiralištu glavne autobuske stanice u Herceg Novom.

Podsjećamo, od 01. decembra 2017. godine na snazi je novi zimski režim naplate parkiranja, koji podrazumijeva da se parking u narednih pet mjeseci neće naplaćivati: u Ulici Sava Ilića – od Ribarske ulice do ulaza u institut “Dr Simo Milošević” sa južne strane, u Njegoševoj ulici – od Novosadskog do Novljanke i na Dubravi. Takođe, parking se poslije 16 sati ne naplaćuje u Njegoševoj, od dvorane Park do vile “Margot”.

Režim nenaplaćivanja parkinga ostaje isti za ulice Stijepa Šarenca i Branka Ćopića u kojima se ni do sada nije naplaćivao parking, već samo se iscrtavanjem horizontalne signalizacije uveo red u parkiranju i prilazima privatnih objekata.

Parking se neće naplaćivati za vrijeme predstojećih praznika, i to: 25. decembra, 01. i 02. januara, kao i 06-08. januara.

„Kićenje kleke“ predstoji u nedelju

Kićenje kleke

Pozivamo da nam se pridružite i u ovom, trećem po redu „Kićenju  kleke“, jedinstvenom događaju kojim se prisjećamo starih običaja i  edukujemo naše najmlađe na zabavan način, a sve to u planini, u  zdravom i čistom podnevlju, pod vedrim nebom. „Kićenje kleke“ se u  prethodne dvije godine već pozicioniralo kao najposjećeniji događaj u  okviru zimskog kalendara dešavanja na Orjenu, događaj koji okuplja  djecu, ali i njihove roditelje, a najbrojniji organizovani dolazak  redovno priređuje planinarska sekcija hercegnovske OŠ „Milan  Vuković“.

Okupljanje je u nedelju, 24. decembra u 10 sati kod bivšeg motela  „Borići“ (800 m n.v.), odakle se zajednički izlazi pješke do pl.  doma „Za Vratlom“ (1160 m), udaljenom oko 1h hoda. Kleku ćemo, kao  i prethodnih godina, kititi na na platou ispred doma, uz prigodnu priču  o ovom starom običaju, njegovom značenju i zanimljivostima o ovoj  žilavoj, otpornoj, i trnovitoj ali dopadljivoj i korisnoj biljci našeg  krša. Naravno, degustiraćemo neizostavne priganice, a tu će biti i  osvježenje. Treba očekivati sunčano, ali prohladno vrijeme, tako da će se moći  uživati i u sniježnom pokrivaču koji je prošle nedelje ponovo  zabijelio Orjen, taman toliko da doprinese zimskom ugođaju.

Pozivnica za Kićenje kleke

Učešće na događaju je besplatno, na sopstvenu za punoljetne, a za  maloljetne na odgovornost roditelja, odnosno staraoca.

Kićenje kleke, kojeg organizuje planinarski klub „Subra“, završni  je događaj u godini na izmaku i dio je zajedničkog kalendara „Orjen,  planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu  Orjena, dok su organizatori pojedinačnih dešavanja PK „Subra“, NVO  Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i  ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO  „Orka“, konoba Sikimić , NVO ”Eko Boka” i paraglajding klub  “Adriafly”. Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i  Turističke organizacije Herceg Novi, poručuju iz Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Najčitanije