14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Akvarijum Boka otvoriti će vrata za javne posjete u prvoj polovini 2021. godine

Akvarijum Boka otvoriti će vrata za javne posjete u prvoj polovini 2021. godine

“Danas smo  presrećni jer smo priveli kraju jedan od najznačajnijih projekata koje je Institut za biologiju mora realizovao – projekat MoteAqua”, poručio je direktor Instituta za biologiju mora Aleksandar Joksimović.

-Na pragu smo da Insittut za biologiju mora, Univerzitet CG, Kotor i CG dobiju prvi morski akvarijum.  Jedan novi prije svega naučno – obrazovni sadržaj, a naravno i turističku komponentu grada Kotora i cijele CG.

S obzirom da sledeće godine Insititu slavi 60. godina svog rada i postojanja , ovo je jedan najraniji poklon koji smo mogli da poklonimo i našem Insitutu, Univerzitetu, Kotoru i CG.

Akvarijum Boka

Smatramo da će ovaj prostor biit izuzetno posjećen  od strane naših sugrađana. Najveću fokus i pažnju ćemo posvetiti djeci iz škola. Želimo da sve škole oranizovano posjete naš akvarijum, i da se upoznaju sa florom i faunom mora, i da na neki način  shvate zašto moramo čuvati naše more i zašto je ono bitno.

Želim da se zahvalim svim donatorima, i da poželim i dalje uspješnu saradnju  našeg Insituta sa svim organizacijama koje su pomogle: Svjetska banka, država Norveška, Ministarstvo poljoprivrede, JP Morsko dobro, i naravno naš UCG kao krovna institucija kojoj mi pripradamo, kazao je Joksimović.

Najčitanije