12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Anima“ 24. maja obilježava 15 godina rada Kuće slobodne misli u Kavču – Nenasiljem do ljudskih prava

ANIMA

Tim aktiviskinja Centra za žensko i mirovno obrazovanje „Anima“ će u srijedu, 24. maja, na Međunarodni dan ženskih akcija za mir obilježiti važan jubilej – 15 godina rada „Kuće slobodne misli“, otvorene 2008. godine u Kavču.

S obzirom na značaj ove godišnjice za afirmaciju gražđanskog i ženskog aktivizma u Crnoj Gori, članice tima su osmislile program uz koji će radno i radosno proslaviti jubilej zajedno sa ljudima sa kojima sarađuju, dijele znanje, iskustvo, solidarnost. Tim povodom pozvale su ativiskinje i aktiviste civilnog društva, učesnice Feminističke škole, žene i prijateljice ANIME, da im se pridruže u performansu pod nazivom “Što ćemo sada!“,  koji opisuje trenutno stanje u društvu i stanje građan/ki Crne Gore, a biće održan u srijedu u 12.30 sati ispod Kule od Sata (Trg od oružja) u Starom gradu. Ovim žele da javnosti upute poruke na temu sveopšteg nasilja koje trenutno živimo. Učesnici će imati priliku da se druže uz priogodan ručak, a potom će u Kavču, u „Kući slobodne misli“ od 15 do 17 sati biti održana radionica na temu „Nenasilje“.

ANIMA – Sa jednog od brojnih seminara_resize

-Potrošen je prostor za interes nosilaca vlasti, potrošeni su za njihov interes instiucije,

vrijeme, ideali, obrazovanje, zdravstvo, potrošena je i solidarnost, ali nije potrošena pobuna, poručuju iz “Anime”.

ANIMA

U Kući slobodne misli su tokom ovih godina održani brojni seminari, predavanja, tribine, radionice, akcije, kružoci, koji su okupljali građanske i mirovne aktiviskinje, feministkinje i aktiviste iz Crne Gore i regiona, kao postojana podrška svim slobodoljubivim ljudima. Pored prostora za edukativne programe, Kuća raspolaže jedinstvenom bibliotekom čiju bazu čini feministička literatura. U ovom prostoru podršku psihologa mogu da nađu i žene koje se liječe od tumora, a sa njima radi psihološkinja Ljubomirka Ljupka Kovačević, koja je i osnovala Kuću slobodne misli i Centar za žensko i mirovno obrazovanje “Anima”.

/M.D.P./

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije