8 C
Kotor

Slušaj online radio

Apel stanovnika naselja Seljanovo u Tivtu: Otključajmo našu obalu

Tivat – Seljanovo panorama

Stanovnici naselja Seljanovo Tivat poručuju “ko je u ovoj Crnoj Gori zadužen da odredi, da li je u redu i da li je moguće da Porto Montenegro ima prava da zaključa kapiju koja je jedini obalski put od Pina kroz Porto Montenegro do našeg Seljanova”.

– Svi mi stanovnici Seljanova dugo vremena ćutimo, jer je navodno Porto Montenegro privilegovani korisnik obale nekadašnjeg Arsenala. Naime, svake večeri naši gosti se suočavaju sa neprijatnošću, da poslije ponoći ne mogu da se vrate putem i kroz kapiju na koju su ušli u Porto Montenegro, već moraju nalaziti mnogo dalje okolne alternativne puteve da bi došli do svojih smještaja u Seljanovu.

Od koga i zašto se zaključava prostor kojeg je država nazvala „Morsko dobro“. Ako je Porto Montenegro otvoren prema Pinama, zašto je zatvoren prema Seljanovu?

Da li smo mi iz Seljanova neka niža klasa od kojih treba zaštititi Porto Montenegro? Zašto je sa naše strane Porto Montenegro sa svojim zidovima ograđen kao utvrđenje ili dobro čuvani zatvor?

Ovih dana mediji su puni natpisa da nema privatnih ponti u Boki i da su sve ponte naše, a mi na djelu imamo klasičnu zlouptrebu naših građanski prava i naše obale. Neko je zaključao kapiju  i onemogućio prolaz na putu koji je u obuhvatu našeg Morskog dobra.

Molimo medije da alarmiraju sve nadležne, da se u najkraćem roku uradi sve, da se diskriminacija stanovnika Seljanova i njihovih gostiju zaustavi. Da se otvore kapije i sruše zidovi i ograde, jer skoro da je i Aresenal, koji  je bio vojni objekat,  imao više senzibiliteta za građane Tivta od Porto Montenegra, koji je da napomenemo, marina i turistički kompleks.

Ukoliko ovaj naš apel ne urodi plodom moraćemo da pristupimo aktivnostima, koje su dale rezultata u jednoj drugoj primorskoj opštini, gdje je takođe bio problem uskraćivanja kretanja i prolaza kroz naše Morsko dobro!  Valjda nijesmo država duplih aršina- navode oni.

Izvor:Dan

Najčitanije