13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Arsić: Poboljšali smo rad preduzeća i urednost grada

Konjević Arsić Gušić

Preduzeće Čistoća u njihovom voznom parku ima 18 kamiona i automobila čija je starost 16 godina. Novi menadžment je za godinu dana nabavio devet novih vozila od kojih je šest kamiona, čime je znatno unaprijeđen rad tog preduzeća, kazao je direktor Vladimira Arsića na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Servisnoj zoni u Igalu.

Ako se uporedi period od 01. januara do 30. juna, ove godine ukupan priliv sredstava „Čistoće“ je 300.000 eura veći nego lani. Priliv sredstava iz sopstvenih prihoda, ne računajući kreditne obaveze, trsnsfere Opštine Herceg Novi i donacije, iznosi nešto više od 100.000 eura, što je dobar reper u poslovanju, istakao je direktor Vladimir Arsić.

Ovo je samo jedan od vidljivih razultata na poboljšanju rada preduzeća, tokom godinu dana od kada njime upravlja aktuelni menadžment. Tokom protekle godine nabavljeno je devet novih vozila, od čega šest kamiona, jedna čistilica i dva automobila, ukupne vrijednosti oko 300.000 eura. U voznom parku „Čistoće“ sada je 18 vozila, a prosječna starost vozila smanjena je sa 20 na 16 godina. Osim toga, isplaćene su velike kreditne obeveze iz prethodnog perioda, te napravljena određenja zaduženja po pitanju uplate doprinosa i povezivanja radnog staža zaključno sa martom ove godine, ističe Arsić.

Kako je poručio, neophodno je da “Čistoća“ nastavi da radi na daljem širenju i unapređenju voznog parka, posebno imajući u vidu zahtjeve turističke privrede i drugih investicija koje se razvijaju.  Arsić dodaje da je jedna od najvažnijih tema koju sada treba riješiti pitanje deponije, jer bi, ukoliko ne stigne produženje za korišćenje postojeće ili dozvola za izgradnju nove deponije, grad mogao da dođe u situaciju da otpad mora da odvozi u Bar.

Novi abroll kamion

Abroll kamion_podizanje kontejnera

Hercegnovska „Čistoća“ od ove sezone u svom voznom parku ima kamion sa abroll kontejnerima, jedino vozilo ovog tipa u Crnoj Gori, zahvaljujući donaciji firme „No-Mi“. Kamion, uz koji je stiglo pet kontejnera kapaciteta po 15 tona, značajno olakšava odvoženje velikih količina otpada na deponiju i smanjuje troškove transporta.

Firma „No-Mi“ je prepoznala napore „Čistoće“ i potrebu za poboljšanjem uslova obavljanja ovih, za grad izuzetno važnih djelatnosti, što je bio motiv za donaciju, čulo se tokom današnjeg susreta sa novinarima u servisnoj stanici u Igalu.

„Izražavam zadovoljstvo što smo mi, kao firma koja je osnovana u Herceg Novom, u prilici da pomognemo našem gradu donacijom koja će olakšati život našim sugrađanima i turistima, a ovom preduzeću omogućiti da uspješnije posluje“, kazao je predstavnik firme „No-Mi“ Bojan Gušić.

Kako dodaje, ovo je druga godina zaredom da nastoje donacijama da pomognu funkcionisanje gradskih službi, nakon što su prošle godine donirali terensko vozilo Službi zaštite i spasavanja.

Firmi „No-Mi“ zahvalio se u ime Opštine potpredsjednik Miloš Konjević. On je istakao da ova donacija značajno pomaže napore menadžmenta i zaposlenih u „Čistoći“, koji su za godinu uspjeli da osposobe sva vozila, nabave nova, značajno unaprijede funkcionisanje preduzeća i potpuno spremni uđu u ljetnju sezonu.

Donacija je stigla u pravom momentu, jer je količina otpada koji se dnevno prikupi već juče bila na nivou kao lani u špicu sezone – 90 tona dnevno.

„Sa ovim kamionom i pet kontejnera uspjeli smo da regulišemo najbolniju tačku funkcionisanja preduzeća, pretovarnu stanicu u reciklažnom centru u Meljinama“, istakao je direktor „Čistoće“ Vladimir Arsić, zahvaljujući se donatoru.

On objašnjava da su abroll kontejneri kontejneri sa rolerima i posebnom kukom za prihvat i navlačenje na specijalni kamion. Ovakvim sistemom jedan abroll kamion može da opslužuje više abroll kontejnera, u ovom slučaju ih ima pet, što je praktično i ekonomično rješenje za odvoženje velikih količina otpada.

Arsić: Priliv sredstava 300.000 eura veći nego lani

Najčitanije