21 C
Kotor

Slušaj online radio

Asfaltiran još jedan put u novskom zaleđu: Povezani Mokrine i Mojdež

Put – asfalt – Mokrine

Put koji povezuje Mokrine i Mojdež u dužini od oko 2 kilometra završen je nakon što je juče asfaltirano 900m u Mokrinama i 215m u Porobićima, dok je ostatak betoniran prošle godine. Na ovaj način Opština Herceg Novi je ostvarila dio programskih načela koji podrazumijevaju ulaganje u infrastrukturu u novskom zaleđu i njegovo povezivanje sa gradskim jezgrom.

Riječ je o veoma vrijednoj investiciji od oko 80 000 eura koju je lokalna samouprava realizovala zajedno sa mještanima, a put je i proširen na 10 mjesta, kazao je predsjednik MZ Mokrine Zoran Lazarević.

„Veliko je zadovoljstvo što možemo reći da je postala prohodna dionica u Mokrinama, od škole i crkve Svete Varvare do zaseoka Kosići i skretanja za Mojdež. Dužina dionice je oko kilometar i već neko vrijeme smo očekivali da dođe do sanacije, ali umjesto toga dobili smo veoma ozbiljnu rekonstrukciju novom asfaltnom podlogom i proširenjima koja će omogućavati nesmetanu saobraćajnu komunikaciju. Kao mještanin koji će koristiti ovaj put iskazujem veliko zadovoljstvo i upućujem zahvalnost Opštini Herceg Novi. Značajna su ulaganja, oko 80 000 eura ali su značajna i programska načela lokalne samouprave da zaleđe opremi novom infrastrukturom. Domaćini, mještani su skupili određena sredstva i uložili u rekonstrukciju puta jer je suštinski važno da put bude kvalitetan i komotan. Hvala i onima preko čije zemlje je prošao prošireni put, svi smo ovaj trenutak sa radošću dočekali“, naglasio je Lazarević.

Mokrine – lokacija

On se zahvalio i Agenciji za izgradnju i razvoj grada koja je od početka pažljivo vodila proces pa je sve urađeno kako treba, kao i izvođaču radova kompaniji „Asfalt beton gradnja“ na kvalitetno obavljenom poslu.

„Ovaj put će nam biti značajna komunikacija između zaleđa i grada u iščekivanju zaobilaznice koja će biti pravo rješenje“, kazao je Lazarević.

Najavio je da očekuje da naredne godine Budžetom budu određena sredstva za sanaciju puta u donjem mokrinjskom kraju kako bi posao bio kompletiran.

Najčitanije