15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Austrijanci se gliserom zabili u kamp, a nasukavanje nisu ni prijavili

Foto: Igor Karasi / Morski

Zamislite ovaj scenarij, uživate u kampu i metar od vas izleti gliser! Eto to se dogodilo jučer gostima kampa u blizini Medulina.

Pulski fotograf Igor Karasi koji je ustupio ove snimke Morskom, kaže da su gliserom upravljani “ljetni kapetani” iz Austrije.

Svjedoci iz kampa za Morski kažu da se sve dogodilo u sekundi, gliser se jednostavno stvorio tu pred ljudima i srećom u nesreći, nije bilo nastradalih.

Iz istarske policije, kao i Lučke kapetanije Pula nemaju zabilježen događaj, što znači da ovo nasukavanje, poput onog prije 4 dana u Novalji i brojnih drugih diljem obale, nisu niti prijavili.

Prema Pravilniku o sigurnosti plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, zapovjednik pomorskog objekta dužan je bez odgode obavijestiti MRCC Rijeka putem obalne radiopostaje Plovputa d.o.o. na VHF radijskom kanalu 16, VHF DSC kanala 70, ili na besplatnom telefonskom broju – 195 (00 385 1 195) o svakoj nesreći ili nezgodi ili izvanrednom događaju koji utječe na sigurnost plovnog objekta, kao što je sudar, nasukavanje, oštećenje, kvar ili lom, naplavljivanje ili pomicanje tereta, svako oštećenje trupa ili oštećenje konstrukcije plovnog objekta, ili osoba na njemu. To sve mora obaviti u roku od 12 sati!

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Izvor:morski.hr

Najčitanije