15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Auto-kolone u više gradova, protive se formiranju nove vlade, blokirali trajektni prelaz na sat vremena

Foto Radio Tivat

U Crnoj Gori  su se večeras u više gradova (Podgorica, Nikšić, Budva, Tivat) u 19 sati okupili građani na protestnim auto-litijama, organizovanih zbog plana mandatara Milojka Spajića da u vladu pozove manjinske partije, ali ne i kooaliciju Za budućnost Crne Gore  ZBCG.

Auto-kolona koja je blokirala saobraćaj na trajektnom prelazu u Lepetanima, odblokiraala je saobraćaj oko 20 sati.

Okupljeni su blokirali saobraćaj na skoro sat vremena, što je izazvalo velike gužve i kolone ka trajektu, ali i Kotoru donjim putem. Dva trajekta, Grbalj i 30. avgust više od pola sata su stajali bez mogućnosti da iskrcaju vozila, što je izazvalo burne i ljutite reakcije kod građana koji su u tranzitu.

Među prisutnima bio je i predsjednik Skupštine opštine Tivat, Miljan Marković koji je predsjednik OO Nove srpske demokratije iz Tivta.

Na prilazu trajektnom pristaništu prisutno je bilo nekoliko policajaca koji su snimali protestni skup.

Foto Radio Tivat

Nakon što su se okupljeni mirno razišli, trajekti su konačno uspjeli da iskrcaju vozila, a veliku pomoć u asistenciji zaposlenima JPMD pružili su službenici tivatske policije koji su regulisali saobraćaj.

Auto kolona Budva – foto Mediabiro

Među zahtjevima nezadovoljnih građana jeste i to da predsjednik države, Jakov Milatović, oduzme ulogu mandatara Milojku Spajiću, ukoliko ne ispoštuje glas naroda.

Najčitanije