12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Bajka o ribaru i ribici“

Bajka o ribaru i ribici
Bajka o ribaru i ribici

Pozorišna predstava za djecu „Bajka o ribaru i ribici“ u produkciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, biće izvedena, u utorak 9.novembar u 17 sati, u velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

„Bajka o ribaru i ribici“ je jedna od najpoznatijih epskih pjesama za djecu najvećeg ruskog pjesnika Aleksandra S. Puškina. Osim u književnoj formi, obrađivana je kao animirani film, igrani film i kao lutkarska predstava.

Predstava Gradskog pozorišta u Podgorici, u režiji Evgenija Ibragimova, jednog od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja, nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki. Predstava približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta pozorište lutaka. Podsjeća na egzotičnu sliku Rusije, kao sa srednjovjekovne ikone, iz vremena careva i velikih pijesnika, ali i domovine prelijepih narodnih bajki, na koju se oslanja i sam Puškin.

U “Bajci o ribaru I ribici” igraju Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović, Davor Dragojević. Muziku je napisao Nikolaj Joakimov, scenograf, kostimograf i kreator lutaka je Ljudmila Genze, dok koreografiju potpisuje Slavka Nelević.

Najčitanije