19 C
Kotor

Slušaj online radio

Bajkeri u odjelima Djeda Mraza u humanitarnoj akciji

moto djeda mrazovi

Motoristi dobrog srca iz čitave Crne Gore i ove godine su se udružili sa ciljem da uljepšaju predstojeće praznike djeci koja se najviše obraduju dolasku „Moto Djeda Mrazeva“.  Jubilarna 10. akcija biće realizovana u subotu, 21. decembra a osim Dječjeg doma „Mladost“ u Bijeloj, bajkeri u odjelima Djeda Mraza obići će i Resursni centar za djecu i mlade u Podgorici.

Da bi na poseban način obilježili jubilej ove divne akcije, organizatori iz Udruženja „No limit bikers“ odlučili su da ove godine istoga dana posjete dvije ustanove, a odziv je najveći do sada.

– Zahvaljujući pojedincima, moto klubovima i sponzorima pomoć i pokloni koje ćemo uručiti djeci nikad nisu bili bogatiji. Prvo ćemo obići Resursni centar na Zabjelu u kome boravi 85 djece. Osim poklon paketića, u saradnji sa ATV Montenegro klubom, uručićemo im sav školski pribor i neophodnu didaktička sredstva. Nastavljamo potom put Bijele, da bi posjetili naše stare drugare iz Dječjeg doma „Mladost“ u kome su trenutno smještena 93 štićenika. I za njih smo spremili novogodišnje paketiće, ali i druge vrijedne poklone. Od sredstava prikupljenih uplatama motorista i klubova iz Crne Gore, ali i sponzora i pojedinaca, u dogovoru sa upravom doma, kupljeni su kompjuter sa štampačem i skenerom, 30 putnih torbi, trenerke i obuća za svu djecu, kao i druge potrepštine, rekao nam je Ivan Božović iz Udruženja „No limit bikers“.

Polazak iz Podgorice je u 9:20 prema Resursnom centru, odakle će u 10:00 sati „Moto Djeda Mrazevi“ nastaviti prema Herceg Novog, uz priključivanje motorista iz Bara, Sutomora i Ulcinja  kod Sozine, iz Petrovca, Bečića i Budve na Jazu, a iz Kotora i Tivta u Lepetanima. Novljani ih čekaju u podne na trajektnom prelazu u Kamenarima, da bi se svi zajedno uputili ka Dječjem domu u Bijeloj. Nakon uručenja poklona i druženja sa mališanima, za sve učesnike će biti organizovan ručak u domu a, kao i svake godine, dobri domaćini će biti članovi hercegnovskog Moto kluba MC  „Cruiser“.

Pošto se u subotu očekuje loše vrijeme, broj učesnika koji će na motorima stići u Bijelu će vjerovatno biti mnogo manji nego prethodnih godina, a organizatori su odlučili da ove godine ne idu u defile da bi se više družili sa djecom. Međutim, u moto klubu MC „Cruiser“ nisu željeli da prekinu ovu lijepu tradiciju, pa su pozvali sve novske klubove i motoriste dobre volje da im se pridruže u defileu koji će krenuti u 10:30 iz Meljina, preko Petlje kroz Igalo, uz pauzu kod Gradske kafane kako bi obradovali i svoje  sugrađane.

Izvor:Radio HN

Najčitanije