19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Balić i Metličić pokreću Erste rukometnu ligu Dalmacije

Proslavljeni hrvatski rukometaši Ivano Balić i Petar Metličić, koji već deset godina imaju rukometnu akademiju u Splitu, najavili su u petak na konferenciji za medije pokretanje Erste rukometne lige Dalmacije, u kojoj će se u “mini rukometu” natjecati mladi rukometaši uzrasta od 8 do 12 godina radi popularizacije rukometa i poticanja djece na bavljenje sportom.

Generalni sponzor ove rukometne lige je Erste banka te će za natjecatelje biti organiziran besplatan prijevoz i hrana, što će djeci slabijeg imovnog stanja omogućiti uključivanje u ovo natjecanje za koje je predviđeno da se nastavi i sljedećih godina.

“U ovoj ligi natjecat će se dječaci starosne dobi od 8 do 12 godina. Prvi turnir lige bit će 18. marta ove godine u Šibeniku, zatim slijede turniri u Zadru (22. aprila), Dubrovniku (13. maja) i Splitu (27. maja), te završni, odnosno finalni turnir, 3. juna također u Splitu”, rekao je Balić.

On je istaknuo kako je najvažnije aktivirati djecu da se bave sportom te dodao da vjeruje kako će Erste rukometna liga Dalmacije biti zanimljiva.

Petar Metličić je naglasio kako su se on i Balić, nakon deset godina postojanja njihove rukometne akademije odlučili za “korak više” i pokrenuli ovu rukometnu ligu za djecu.

“Poražavajući je podatak kako se u Hrvatskoj samo 30 posto djece bavi sportom i svi se trebamo zamisliti i zapitati u čemu griješimo i zašto to ne promijenimo, jer to je podatak zbog kojeg svi moramo biti zabrinuti i koji govori da smo zanemarili djecu”, poručio je Metličić.

Pokretanjem lige “mini rukometa” želi se zainteresirati i motivirati djecu za bavljenje sportom te potaknuti i ostale sportove da se angažiraju kako bi se promijenila nepovoljna situacija o malom broju djece u Hrvatskoj koja se bave sportom. Metličić je dodao kako Erste rukometna liga Dalmacije može poslužiti i kao baza za selekciju budućih rukometaša koji bi se nastavili baviti tim sportom i razvijati se u njemu.

“Mini rukomet” igra se na terenu dužine 20 metara na kojem su i golovi manji od golova u velikom rukometu. U “mini rukometu” nastupaju četiri igrača i vratar, a igra se sa spužvastom loptom.

Jurica Smoljan iz Erste banke je istaknuo kako je ova rukometna liga za djecu u Dalmaciji “hvale vrijedan projekt dvojice velikana hrvatskog rukometa” te da su se sa zadovoljstvom uključili u njega.

Najčitanije