30 C
Kotor

Slušaj online radio

Besplatan ulaz u Akvarijumu Boka u sedmici jubileja Univerziteta Crne Gore

Akvarijum Boka

Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore, povodom proslave jubileja, sa ponosom najavljuje otvaranje vrata Akvarijuma Boka, jedinog javnog akvarijuma u Crnoj Gori. Od 24. do 29. aprila 2024. godine, Akvarijum će biti otvoren za posjetioce od 10 do 17 sati, nudeći priliku za besplatno upoznavanje sa morskim bogatstvom kojim raspolaže.

Akvarijum Boka predstavlja značajan centar za edukaciju i promociju očuvanja morskog života Jadranskog mora. Sa 18 tankova, podeljenim u četiri izložbene cjeline – Svjetsko more i Mediteransko more, Jadransko more i Južni Jadran, Bokokotorski zaliv, te tropska mora, akvarijum služi kao uzor u izgradnji javne svijesti i djelovanju za zaštitu vrsta i staništa.

Akvarijum Boka

Posjetioci će imati priliku da saznaju više o istorijatu Akvarijuma, fascinantnim činjenicama života u moru koje su prikazane, organizovanim izložbama, kao i informacijama o ulaznicama.

Institut za biologiju mora Kotor

Otvaranje Akvarijuma Boka nije samo prilika za proslavu jubileja Univerziteta Crne Gore, već i trenutak za isticanje njegovog kontinuiranog doprinosa u stvaranju znanja, razvoju akademskih sposobnosti i promociji stručnosti,  u duhu jubilarnog slogana “FuturUM”

Najčitanije