25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bez adventskih kućica na Pinama

Zimska bajka u Tivtu – foto arhiv Boka News

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi još od prošlog mjeseca u Crnoj Gori nema dočeka Nove godine na otvorenom. Tako izostaje i program koji je bio planiran na Pinama i prepoznatljive kućice koje su proteklih godina krasile gradsku rivu Pine.

Iako je iz Instituta za javno zdravlje saopšteno da je za oko 40% manje zaraženih nego u prethodnom periodu, mjere su produžene do 22. decembra. To prema riječima predsjednika Udruženja ugostitelja Tivta, Tonćija Franceskovića znači da na gradskoj rivi Pine tivatski ugostitelji ove godine neć postavljajti kućice, koje su kad su novogodišnji praznici u pitanju, zaštitni znak Tivta.

„Ukoliko je nemoguće organizovati koncerte onda nema svrhe ni da se postavljaju kućice same po sebi. Dešavanja dovode posjetioce“, istakao je Francesković naglasivši da je u Tivtu bio dogovoren veoma dobar program za novogodišnje praznike sa izvođačima i lokalnim bendovima. Svakodnevno bi se nešto dešavalo.

Tivat je s ugostiteljskim kućicama i uz adekvatan program upotpunjavao turističku ponudu grada, a s tim i podigao na viši nivo jer se na Pinama zimi ništa nije dešavalo, rekao je Francesković navodeći da su Tivat u tom smislu kopirali gradovi u Crnoj Gori, ali i u okruženju.

Tivat – foto arhiv Boka News

„Organizacije dočeka ove godine vjerovatno neće biti 90% kad govorimo u procentima, ali biće neka naredna i vjerujem da ćemo opravdati očekivanja kako građana tako i gostiju“, poručio je predsjednik Udruženja tivatskih ugostitetlja.

Da li je bolje to što nema okupljnja na otvorenom, pokazaće se, kazao je Francesković i naglasio da i u zemljama gdje je veliki procenat vakcinisanih, takođe ogroman broj zaraženih. Prema njegovim riječima, problem je i kod dočeka u objektima jer će se morati praviti selekcija onih sa covid potvrdama i bez njih, što opet pravi podjelu među ljudima jer je neminovna selekcija zbog mjera.

/Z.Krstović/

Najčitanije