13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bez kvoruma o glasanju za smjenu predsjednika opštine Kotor

Panorama Kotora - Photo - Zoran Nikolić, noćni snimak Kotora sa zidina
Panorama Kotora – Zoran Nikolić Boka News

Sjednica Skupštine opštine Kotor, na kojoj je trebalo da se glasa o Incijativi za smjenu predsjednika Opštine dr Aleksandra Stjepčevića, prekinuta je danas zbog nedostatka kvoruma.

U trenutku glasanja u sali nisu bili odbornici Socijaldemokratske partije i opozicionih partija, a odbornik Pozitvne Crne Gore, Ranko Proroković  zasijedanju je prisustvovao iako nije bio prijavljen kao učesnik.

Na početki sjednice Skupštini je prisustvovalo 29 od 33 odbornika. Odbornica SDP-a, Bruna Lončarević, predložila je Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore tražeći da se u cilju kvalitetnog i sveobuhvatnog sagledavanja Nacrta sporazuma, odlože 38-ma i 39-ta sjednica SO a da se sastanak sa zainteresovanim predstavnicima partija zakaže za 21. aprila, u sali Skupštine opštine Kotor. Predlog SDP-a nije prihvaćen pa je odbornica Lončarević napustila sjednicu, nakon čega je predsjedavanje Skupštinom Nikola Bukilica (SDP) prepustio u skladu sa poslovnikom odborniku DPS-a Željku Avramoviću. Bukilica se povukao  u svoj kabinet. Sjednici nisu prisustvovali ni potpredsjednik opštine Branka Nedovića (SDP), Ivan Ilić i Olga Duhović (SDP).

U toku diskusije opozicija je jasno istakla kako nije ništa urađeno od onoga što je obećao od kada je došao na vlast predsjednik Stjepčević.

Stjepčević je u svom obraćanju između ostalog jasno izrazio želju da i dalje ostane na funkciji, istakao odličnu sardanju sa koalicionim partnerom SDP-om.

A. Stjepčević - foto Radio Kotor
A. Stjepčević – foto Radio Kotor

„Kotor će biti na nivou Monte Karla i to nije samo moje lično moje mišljenje, samo je pitanje kada, nije svejedno za pet i petsto godina. Žičara je pokrenuta, ali dok se prvi kamen ne zakopa niko ne vjeruje“, objašnjavo je predsjednik Stjepčević.

Nakon završne riječi predlagača Mića Dobriše, Avramović je pozvao na glasanje o inicijativi za smjenu predsjednika kotorske opštine, opozicija je zatražila pauzu nakon koje je saopštila da neće učestvovati u glasanju ako se ne obezbijedi prisustvo predsjednika Skupštine Nikole Bukilice i odbornika SDP-a. Dobriša je, u ime opozicije predložio nastavak sjednice, odnosno glasanje za sutra u 9 sati ali DPS na to nije pristao. Nakon toga opozicija je napustila skupštinsku salu a prozivkom je konstatovano da Skupština nema kvorum.

Aleksandar Stjepčević za sada ostaje predsjednik opštine Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije