25 C
Kotor

Slušaj online radio

Bigova – “Umili našu divnu obalu i oslobodili je od 367 kilograma raznog otpada”

Bigova akcija čišćenja obale

Povodom Međunarodnog dana čišćenja obala u Bigovi je proteklog vikenda održana veoma uspješna akcija čišćenja obale koju su realizovali Luštica Bay i hotel The Chedi, u organizaciji Zero Waste Montenegro/Crna Gora.

“Od srca im hvala što smo umili našu divnu obalu i što smo je oslobodili od 367 kilograma raznog otpada.

Ako smo ovom akcijom uticali da se makar jedna osoba ekološki osvjesti i da prestane da zagađuje prirodu – smatramo da smo uspjeli. Nekoliko godina sam koordinator akcija i mogu da kažem da je ovo bila najuspješnija akcija do sada, a doprinos tome su dali zaposleni iz Luštice Bay i hotela The Chedi, svojim radom, osmjehom i pozitivnom energijom” – kazao je za naš portal Boris Filip, koordinator akcije.

Bigova akcija čišćenja obale

Zero Waste Montenegro teži da podiže svijest i utiče na promjenu zakona i obrazaca ponašanja kako bi se zaustavilo zagađenje otpadom i smanjilo njegovo stvaranje. Metodologije uključuju alternative za proizvode i ambalažu za jednokratnu upotrebu, ponovnu upotrebu i reciklažu otpadnih materijala na lokalnom nivou i udaljavanje od spaljivanja otpada i odlaganja otpada na deponijama.

Naša vizija je dio globalne ekološke tranzicije uz poštovanje ljudskih prava i uzimanje u obzir najugroženijih u društvu i budućih generacija.

Bigova akcija čišćenja obale

Nakon akcije volonteri su uživali u kristalno čistom moru uvale Bigova.

Najčitanije