18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bijela – protestna šetnja protiv izdaje izborne volje građana

Protestna šetnja

Da je Herceg Novi jedan od najljepših gradova na Jadranu zna se vjekovima. Da je osim ljepote i grad slobode, uspravnih, mirnih, dostojanstvenih ljudi, zna se već dosta godina, jer je prvi okrenuo leđa bivšoj vlasti, nikada ne prihvativši da u Novom zažive antipolitičke, antigrađanske i antievropske vrijednosti i prakse, saopšteno je iz Demokratske stranke CG.

I večeras je Novi pokazao svoje slobodarsko lice, po ko zna koji put. U jednom od bisera novske rivijere, Bijeloj, sinoć je održanaž 23. protestna šetnja protiv izdaje izborne volje građana i formiranja pučističke, takozvane manjinske Vlade. Mnoštvo Novljana mirnom šetnjom posvjedočilo je nepokolebljivost da se na prevaru vijeka ne pristane, da su prošla vremena kada su slobodni građani ćutali i prepuštali se sili nasilnika, jer slobodni razumiju samo slobodu. Pokazali su Novljani večeras šta misle o pokušaju onih koji su spremni da zarad šačice kratkotrajne vlasti revitalizuju od građana odbačeni i poraženi DPS. Pokazali su šta misle o onima koji se lažno zaklinju u demokratiju, u evropske vrijednosti, u dobrobit građana, a od izbora i tih istih građana bježe glavom bez obzira jer znaju koliko im se vjeruje i kakvi su im rejtinzi.

Novljanima je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić poručio da će sva ova šarada brzo proći, da će izbora uskoro biti, i predsjedničkih, i vanrednih parlamentarnih, da će pobjede građana tek doći jer ko jednom osvoji slobodu više je se ne odriče.

“Časno je otići u opoziciju, ali je nečasno ispisati stranice političke izdaje, i zato tamo nećete vidjeti nijednog Demokratu jer je nama politički moral na prvom mjestu!”, poručio je Bečić.

“Sve ste prethodnih mjeseci vidjeli, a smo vam ovo unaprijed kazali. A evo šta se desilo: kada smo izabrali nezavisan i profesionalan Tužilački savjet, kada smo snagom države trebali da mu damo vjetar u leđa, da pravna država zaživi punim plućima i počne da rješava najteže probleme ovog društva što su kriminal i korupcija, oni su odlučili da sve sruše, i da sa poraženima koji su takav sistem u Crnoj Gori ustanovili naprave novu većinu!”, naglasio je lider Demokrata, i dodao da je kratak ali jasan put od čuvenih spiskova za hapšenje kojima se teatralno mahalo u Skupštini, do saradnje i služenja onima sa tog spiska.

“Izabrali su da u život vrate nokautirani i pobijeđeni DPS, uprkos svemu što su obećavali građanima i zbog čega su dobili glasove tih građana. Razmislite da li je makar jedan glasač SNP-a dao glas da se nakon izbora pravi saradnja sa DPS-om, ili da ministar u toj Vladi bude Ranko Krivokapić?! Naravno da takvog nema!”, istakao je Bečić, i naglasio da su zato tu Demokrate za koje glas niti jednog građanina neće biti izdat, jer je to partija kojoj su odnos prema državi, građanima, čast i dostojanstvo iznad svake vlasti, svake funkcije. Zato, objasnio je Bečić, Demokrate su pokazale, i na djelu dokazale da nije svaki političar isti, podsjetivši da su se svi funkcioneri Demokrata po stupanju na odgovone funkcije odrekli privilegija i radili isključivo za platu i javni interes.

Osvrnuo se Bečić i na tvrdnje novih DPS-ovih koalicionih partnera kako im je cilj pomirenje Crne Gore i odblokiranje evropskog puta.

“Tvrdili su da se sve radi zbog većine od 49 poslanika. Dva mjeseca kasnije, ni od  tropetinske većine nema ništa, ni od njihovog “pomirenja” nema ništa. Sve se ovo radilo zbog DPS-a i šake funkcija. Jer Crna Gora se miri samo poštenim odnosom, a ne prevarom, izdajom i borbom za funkcije”, naglasio je predsjednik Demokratske Crne Gore, pa zaključio da “Iz tog razloga Demokrate neće otići na sjednicu zavjereničkog skupa na kojem planiraju uspostaviti nelegalnu i nelegitimnu Vladu. Zato, opet ćemo ih pobijediti, jer mi smo sa građanima i za građane, a ova skalamerija će brzo otići tamo gdje joj je mjesto” – navodi se u saopštenju Demokrata.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije