30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bivši radnici razgovarali sa tužiocem: Obustaviti prodaju imovine “Vektre Boka”

Foto Dan

Specijalni državni tužilac Tanja Čolan Deretić primila je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predstavnika NVO “Bivši radnici Vektre Boka” Đorđa Rajaka, koji joj je predao dokaze uz zahtjev za istragu o nezakonitoj prodaji akcija i imovine tog preduzeća.

Kako je Rajak saopštio nakon sastanka, od SDT-a je zatražio da hitno obustavi dalju prodaju imovine “Vektre Boka”, kao i hitno sprovođenje istrage o prodaji 33 odsto akcija te kompanije uprkos zabranama više ministarstava, Privrednog suda i Savjeta za privatizaciju.

Rajak je rekao da su radnici okupljeni oko NVO “Bivši radnici Vektre Boka” zatražili od Vlade da pod hitno raskine ugovor o kupovini HTP “Boka”, jer, kako je ponovio, ništa iz tog ugovora nije sprovedeno, posebno kada je riječ o investicionim ugovoru, po kojem je u kompaniju trebalo da se uloži 50 miliona eura.

On je ponovio da grupa na čelu sa izvršnim direktorom kompanije Milićem Popovićem i stečajnom upravom “Vektre Montenegro”, kompanije Dragana Brkovića koja je 2007. godine kupila HTP “Boka”, ima namjeru da imovinu od 150 miliona obezvrijedi na milion eura i prodajom kompleksa od 10 do 11 hiljada kvadrata riješe svoje probleme, a na štetu kompanije i radnika.

– Mi nećemo ići nigdje, jer ionako umiremo od gladi čekajući pravdu. Četrdesetak naših kolega je umrlo čekajući da im se isplati zarađeno – kazao je Rajak ispred SDT-a.

Kako je dodao, čini se da se oni koji nastoje da protivzakonito prodaju imovinu “Vektre Boka” više i ne obaziru na Brkovića, kao ni na rješenja pravosudne i izvršne vlasti kojim su stavili zabranu na prodaju imovine te kompanije.

Radnike “Vektra Boke” nakon sjednice Vlade juče je primio i ministar za ekonomski razvoj Nik Đeljošaj.

Kako nam je Rajak kazao, razgovor sa ministrom je bio konstruktivan.

– Sa ministrom Đeljošajem smo se dogovorili da mu do ponedjeljka dostavimo neke naše zahtjeve kao dopunu dokumentacije o daljoj zaštiti imovine “Vektra Boke”, i posebno socijalnog programa – kazao je za “Dan” Rajak.

On je saopštio i da pripremaju pismo za Brisel, kako bi objasnili EU šta se događa u kompaniji “Vektra Boka”.

Izvor:Dan

Najčitanije