26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat Cvijetni vikend na 50. Prazniku mimoze

Cvijetni vikend 50. Praznik mimoze

Predstojeći vikend 50. Praznika mimoze biće bogat dešavanjima, posvećen cvijeću i muzici. Od petka do nedelje očekuje nas pet programa, u okviru kojih će biti održano osam događaja.

Centralna manifestacija je Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, koji će na Praznik mimoze dovesti ansamble regiona i Evrope i okupiti oko 300 učesnika. Susret će biti otvoren revijalnim defileom u 18 časova, i nastupom na Trgu Nikole Đurkovića u subotu, 02. marta od 19 sati.

Sledećeg dana, u nedelju od 12 sati učesnici će defilovati na Škveru, a od 20 sati prirediti koncert ”Ima jedan grad na moru” u Dvorani Park.

Još jedan važan muzički događaj je koncert povodom 100. godina Mjesne muzike Đenović, za koji vlada veliko interesovanje. Koncert će biti održan u petak, 01. marta, u Dvorani Park.

Tokom Cvijetnog vikenda moći ćete da posjetite tradicionalnu Izložbu cvijeća, koju će otvoriti Tanja Bošković, legendarna glumica i počasna građanka Herceg Novog. Otvaranje je planirano 01. marta u 11 sati, u hotelu ”Vojvodina”.

Izložba cvijeća

Na Izložbi cvijeća predstaviće se tridesetak izlagača iz Crne Gore i Srbije. Imajući u vidu loše vremenske uslove proteklih dana, izlagačima koji su bili učesnici Sajma suvenira i eko hrane ponuđeno je da se predstave ovog vikenda, pa će i njihova ponuda biti jedan dio Izložbe.

Dani njemačke kulture na 50. Prazniku mimoze održavaju se pod nazivom Mali bavarski fest. Veče njemačke gastronomije biće priređeno u petak, 01. marta od 20 sati u restoranu Al posto giusto u Igalu. Dan kasnije, u subotu moći ćete da probate bavarske specijalitete na centralnom gradskom trgu od 11 sati.

U hotelu Lazure marina&spa biće u subotu održan donatorski Bal pod maskama, na kojem će nastupiti sastav Frajle.

Uvod u vikend biće otvaranje Malog salona hercegnovskih galerija, u foajeu Dvorane Park, 28. februara od 19 sati.

Najčitanije