27 C
Kotor

Slušaj online radio

“Boje i mirisi novskih đardina“ – akcija za još ljepši Herceg Novi

TO HN

Turistička organizacija Herceg Novi ponovo pokreće tradicionalnu ekološku akciju pod nazivom “Boje i mirisi novskih đardina”. Riječ je o svojevrsnom takmičenju koje okuplja sve ljubitelje prirode, cvijeća, zelenila, te iznad svega istinske ljubitelje Herceg Novog.

Svi koji se prijave kao kreatori ljepše pejzažne slike grada, imaće priliku da se takmiče za neku od primamljivih novčanih nagrada.

Kroz ovu akciju želimo da damo svoj doprinos podizanju svijesti građana o značaju očuvanja i uređenja životne sredine sa ciljem da se motivišu svi oni koji svojim trudom i zalaganjem uljepšavaju svoj životni prostor, samim tim i prostor cijelog grada.

Akcijom želimo podsatknuti da se u hortikulturnom smislu urede balkoni, đardini i druge zelene površine, kako bi se stvaranjem ljepšeg i kvalitetnijeg životnog prostora istovremeno podigao i kvalitet turističke ponude grada, poručuju iz TO HN.

Pored dosadašnjih kategorija; Najljepši balkon/terasa i Najljepši vrt/baština, ove godine smo uveli i novu kategoriju – Zeleno uređenje oko hotela sa 3* i 4*.

Konkurs počinje danas i otvoren je do 31. maja a nakon zatvaranja stručna komisija će obići sve prijavljene učesnike i ocijeniti kriterijume: raznovrsnost i raspored biljaka, sklad međusobnnog odnosa, vizuelni izgled – opšti utisak i dopadljivost, kreativnost i originalnost – koncepcija rješenja, zastupljenost vrtno arhitektonskih elementa – zidovi, ograde, staze, sjenice, kamenjari i sl, čistoća i kvalitet održavanja, njegovanost biljaka.

Prijave za učešće možete ostvariti tako što ćete poslati svoje podatke na email adresu manifestacije.tohn@gmail.com , ili nas kontaktirati putem telefona na broj 031350820 svakim radnimdanom od 07h do 15h.

Neophodni podaci za prijavu su: ime i prezime, adresa stanovanja ili adresa hotela ( mjesto, ulica i broj), broj telefona,kao i kategorija za koju se prijavljujete;
1) Najljepši balkon/terasa
2) Najljepši vrt/baština
3) Najljepše zeleno uređenje oko Hotela sa 3* i Hotela sa 4*

Prijave pristigle nakon prijavnog roka (31. maj) neće se uzeti u razmatranje.
Za najbolje ocjenjena tri prvorangirana učesnika u svakoj od kategorija slijede novčane nagrade:

Najljepši balkon/terasa – 250 €, 200 €, 100 €
Najljepši vrt/baština – 300 €, 250 €, 150 €
Najljepše zeleno uređenje oko Hotela sa 3* i Hotela sa 4*- 500 €, 300 €, 150 €

Podnošenjem prijave učesnici su saglasni da se njihovo ime i prezime kao i fotografije balkona, bašte i zelenih uređenja oko hotela mogu javno objavljivati.

Najčitanije