13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Boka Place – Turski izvođač radova završiće objekat do sredine naredne godine

Kompleks Boka Place u izgradnji

Nakon vošemjesečne pauze, nastavljeni su građevinski radovi na izgradnji kompleksa Boka Place u Tivtu, čiji je investitor kompanija Adriatic Marinas iz tog grada.

Riječ je  o kompleksu ukupne površine preko 25.000 kvadrata koji se sastoji iz ukupno osam cjelina što zajedno sačinjavaju ovo novo krilo nautičko-turističkog rizorta Porto Montenegro.

Boka Place zauzima površinu od oko 7.500 kvadrata a sasatoji se iz 213 smještajnih jedinica i 40-tak poslovnih prostora različite namjene: od restorana, kafića i trgovina, do velikog supermarketa i velikog tzv. CineGrand bioskopa koji će se prostirati na 1.100 kvadrata površine. U sklopu Boka Place-a poslovaće i prvi hotel u svijetu novog brenda SIRO iza kojeg stoji renomirana kompanija Kerzner International – vlasnik čuvenog brenda One & Only.

Cio kompleks čija je spratnost i do osam nadzemnih etaža, vrijedan je preko 100 miliona eura, a u njemu će, kada Boka Place bude dovršen pred ljeto naredne godine, biti otvoreno par stotina novih radnih mjesta.

Kako stoji u „Informaciji o akltivnostima na realizaciji prioriotenih projekata iz oblasti tiurizma“ koju je na posljednjoj sjednici razmatrala Vlada Crne Gore, kompanije Bemax iz Podgorice je završila grube građevinske radove na izgradnji svih šest rezidencijalno-poslovnih blokova Boka Place-a kao i posebnim njegovim cjelinama koje nose nazive  „Supermarket & Gym“, odnosno „Cinema & Data Centre“. Završena i velika podzemna garaža kapaciteta 380 automobila.

U međuvremenu je novoizabrani izvođač iz Turske, započeo sa finalnim građevinskim i zanatskim radovima, kao i na drugoj fazi izgradnje ostale neophodne infrastrukture, odnosno uređenja okolnih parcela u kontakt zoni novih objekata.

Boka Place – Porto Montenegro

Prema podacima koje je Vladi dostavio investitor – kompanija Adriatic Marinas, tokom prošle godine je u nastavak realizacije projekta nautičko-turističkog centra Porto Montenegro u Tivtu ta kompanija uložila ukupno 45,2 miuliona eura, od čega se najveći dio odnosi upravo na izgradnju kompleksa Boka Place koja ipak, u odnosu na prvobitno zamišljenu dinamiku, kasni skoro godinu dana.

Adriatic Marinas je Vladu obavijestio da  je od početka izgradnjje Porto Montenegra 2007. godine do sada, u realizaciju tog projekta investirano ukupno 839,6 miliona eura. U kompanijama koje realiziuju ovaj projekat prema zvaničnim podacinma, angažovano je 579 radnika od kojih su 443 crnogorski državljani, a njih 136 su stranci.

Izvor:S.L.

Najčitanije