12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska noć, bez obzira na vremenske neprilike, bila i ostala – fešta nad feštama

Bokeška noć 2023. — foto Mediabiro

I pored velikog nevremena koje je zahvatilo Kotor i prekinulo konvoj barki, tradicionalna manifestacija Bokeška noć nastavljena je nakon smirivanja vremena nastupom Tonija Cetinskog.

Nešto prije 20 sati vrijeme je obećavalo mirno more i vedro nebo. Međutim, samo sat vremena kasnije olujni udari vjetra onemogućili su jedrilicama JK „Lahor“ da isplove, a velika kiša oštetila je makete na barkama.

Predsjednica Organizacionog odbora i direktorica Kulturnog centra Kotor Radmila Beća Radulović je, u dogovoru sa članovima Organizacionog odbora, odlučila da se fond nagrada u iznosu od 3.000 eura jednako podjeli svim meštrima koji su i ove godine uložili trud i napor u izradi kreacija na barkama koje su se trebale u tri đira predstaviti publici i žiriju.

Bokeška noć 2023. — foto Mediabiro

Nakon „poraza“ na moru, DJ Niggor zagrijao je atmosferu na Trgu od oružja, a fantastičan vokal, veliki hitovi i energija Tonija Cetinskog, dokazali su da je Bokeška noć, bez obzira na vremenske neprilike, bila i ostala – fešta nad feštama.

Regionalno poznata hrvatska pop zvijezda, Toni Cetinski kazao je da su mu po senzibilitetu i mentalitetu jako bliske tradicionalne fešte poput Bokeljske, i dodao da se uvijek lijepo poveže sa crnogorskom publikom.

Bokeška noć 2023. — foto Mediabiro

“Sjećam se mog prvog gostovanja u Crnoj Gori, još davne 2000.godine, i tada sam imao priliku da upoznam dosta Kotorana, i zaista se lijepo osjećam ovdje”, kazao je Cetinski neposredno pred koncert.

Komentarišući sve manju prisutnost festivala koji su se, kako je kazao, uvijek i vezivali za primorska mjesta, rekao je da su oni jako bitni za muzičare, posebno one na početku karijere.

Toni Cetinski

“Moje vrijeme dokazivanja na muzičkom nebu je negdje i stalo prije 10 godina, jer više nisam imao potrebu za tim. Mislim da su i festivali, kao i takmičenja Eurosonga, prvenstveno za mlade muzičare”, smatra on.

“Svijet je u posljednje vrijeme jako ubrzan, i baš zbog toga se trudim da usporim kada je život posrijedi. U posljednje vrijeme se više družim, provodim dosta vremena u prirodi. Radim na novom albumu, ali se ne opterećujem rokovima”, poručio je on.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije