11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokeška pjatanca” u Kotoru

Bokeška pjatanca

Nova knjiga Maša Čekić  “Bokeška pjatanca” biće predstavljena u Kotoru u utorak,17. oktobra u 19 sati u Galeriji solidarnosti u Kotoru u organizaciji OJU „Muzeji“- Galerije solidarnosti.

Na promociji će govoriti: Blaženka Vučurović,  Vlasta Mandić, Dubravka Jovanović  i autor.

U muzičkom dijelu programa  sudjeluju učenice muzičke škole „Vida Matjan“: Jelena Ojdanić, flauta, Kristina Miljenović, gitara, uz klavirsku pratnju  prof.  Ane Mihaljević.

‘’Bokeška pjatanca’’ sadrži trideset priča tematski povezanih nitima prošlosti, najčešće mrvicama s bokeške trpeze. Uz njih je 147 recepata bokeške kužine i 125 fotografija.

Mašo Čekić – foto Boka News

– Pisac prepozantljivog identiteta, vezan za svoj zavičaj nitima snažnog emocionalnog intenziteta koji se očituje kao konstantna opčinjenost bokeškom tradicijom, običajima, vjerovanjima i ljepotom ovog kraja, otvara stranice nove knjige i pruža nam na uvid, razmišljanje i ocjenu priče u kojima oživljava sjećanja na svoje djetinjstvo, događaje, ljude, bokeške legende i mitove. Ispričane su jednostavnim stilom, laganim za čitanje i razumijevanje, sa dosta elemenata i riječi koje karakterišu bokokotorsko jezično područje. Pisao ih je novinar, publicista, čovjek od pera i velikih literarnih mogućnosti- napisala je Blaženka Vučurović u predgovoru ove knjige.

Najčitanije