16 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Sa Bokom čine što im je milo…

Nasipanje plaža
Nasipanje plaža – foto Boka News

“Posljednji primjeri besomučnog nasipanja plaža duž bokeške obale, te dozvole koji pojedini „krupni“ investitori dobijaju da u špicu sezone izvode radove, dok je domaćem stanovništvu zabranjeno i da priđe obali, najočigledniji su i najdrastičniji primjer nebrige i neodgovornosti moćnika, koji sa Bokom čine što im je milo.

Po sopstvenom ćefu, bez zdravog rezona, u cilju devastacije i obezvrjeđivanja najvrjednijeg crnogorskog resursa – obale.  Poput slučaja Verige gdje radi ko, kad i kako stigne, ili Krašića gdje nelegalno sagrađene ponte niču kao pečurke poslije kiše. Jedina potrebna dozvola jeste – politička podobnost.

U cijeloj priči najtragičnije je to što se odgovornost poput ping pong loptice prenosi sa lokalnih na državne organe i u suprotnom smjeru.  Naravno da je tako, kad svi peru ruke od toga što bivši ministar finansija Radoje Žugić bukvalno „na pjeni od mora“ koja se tretira kao pašnjak, može da sagradi kamenu vilu, a građaninu koji nije „upetljao prste“ u DPS-ovsku politiku, se stvarni pašnjaci tretiraju kao morsko dobro. Najveći krivac je ipak JP „Morsko dobro“ koje hitno treba rasformirati.

Zbog toga ne treba da čudi ogorčenost Bokelja, kako u Tivtu, tako i u Herceg Novom i u Kotoru, ali to nezadovoljstvo nije dovoljna opomena moćnicima. Ukoliko u najskorijem vremenu ne  Bokelji ujedinjeno ne ustanu u zaštitu svojih interesa, slijedi nam klasični politički cunami u kojem će kompletna obala poprimiti potpuno drugačiji oblik od onog kojeg nam je Bog, na sreću, podario – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije