23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: Konkurs o ljubavi ujedinio Jugoslaviju

Bokeški forum

Istekao je rok za predaju radova za pjesnički konkurs koji organizuje “Bokeški Forum” na temu “Napiši jednu ljubavnu”. Bez lažne skromnosti, moramo istaći da smo u organizacionom odboru prezadovoljni odzivom pjesnika. Na naš konkurs stiglo je 182 pjesme  iz svih republika bivše Jugoslavije, a poseban značaj ovom konkursu daju i radovi naših iseljenika pristigli iz Njemačke, Austrije, Holandije, Kanade… Ovaj broj učesnika posebno dobija na znaćaju kada se zna da je svakom autoru bilo omogućeno da pošalje samo jedan rad.

Sigurno je da žiriju u sastavu Katica Čavor, Ivana Kružič, Mašo Čekić i Nikola Marković, neće biti lako da odabere pobjednike, kao ni pjesme koje će ući u pjesničku zbirku.

Za kraj da napomenemo, da smo u Bokeškom Forumu odlučili da ovog puta kompletan prihod od prodaje zbirke namjenimo liječenju našeg malog sugrađanina Sava Rilija.

Zahvaljujemo se još jednom svim partnerima koji su pomogli da ovaj konkurs uspješno bude organizovan, kao i Opštini Tivat koja je prilikom raspodjele sredstava NVO, odabrala i ovaj projekat da ga finansijski pomogne, poručuju iz Bokeškog foruma.

Najčitanije