17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Mir, tolerancija i poštovanje naš je način života

Bokeški forum

Svima onima koji još uvijek žele da vjeruju da su 90-te godine prošlog vijeka bile način na koji treba živjeti u Balaševićevom stilu poručujemo:

Onda su došle devedesete
tužne i nesretne, fobične
u udžbenike i u čitanke
ušle su bitange obične

Na tivatski lokal, obljepljena je sramna, diskriminatorska objava, koja nas htjeli ne htjeli vraća u to doba koje želimo što prije da zaboravimo. Vlasniku tog lokala, Željku Drakuloviću nacrtana je meta koja u ovim trenucima, kada državu i grad treba da ” dignemo iz mrtvih” nikome ne treba. Sem oblapornim bivšim vlasnicima fotelja, specijalizovanim za podmetanje kukavičijih jaja, koji žele da nevjerovatan poraz od 30. avgusta pretvore u pobjedu. Ne birajući ni krivce ni žrtve.

Dosta nam je podijela, dosta nam je podmetačina i prebrojavanja krvnih zrnaca. Mir, tolerancija i poštovanje naš je način života. Grad bez predrasuda, grad jednakih, grad u kome 30% popusta neće trebati nikom da bi živio normalno. Ni Hrvatu, ni Srbinu, Crnogorcu, Albancu ili Eskimu…

Ne dozvolite poštovani sugrađani da nas sluđeni porazom posvađaju, niti bilo kome lijepe mete na čelu. Jer sjutra, ta meta može biti zaljepljena na bilo čije čelo. Danas je to Drakulović, sjutra ko zna ko…” kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije