22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Razbacuje se novac Tivćana, tražimo odgovornost

Bokeški Forum – foto Boka News

Bokeški Forum (BF) zatražuio je danas odgovornost nadležnih u Turističkoj organizaciji i Opštini Tivat zbog novog “razbacivanja novca” iz opštinske kase.

Naime, presudom Apelacionog suda Crne Gore, Opština i Turistička organizacija Tivat su na ime neizmirenih dugova PAM-u – organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore, dužne uplatiti 250.000 eura. Radi se o potraživanju PAM-a na ime autorskih prava za razne muzičke događaje koje je lokalna TO organizovala od 2014. godine do 2017. godine, a zbog čega je PAM pokrenuo sudsku procedure, nakon što je rukovodstvo TO odbilo njihov više puta ponovljeni poziv da izmiri te obaveze. Nezvanično, pred iznosa od 250.000 eura koliko će nakon konačne odluke Apelacionog suda, morati da plate PAM-u, Opštini i TO Tivat prijeti i dodatna obaveza i od još oko najmanje 80 hiljada eura jer nisu plaćali tantijeme ni za muziku izvođenu na javnim manifestacijama i programima koje su na Pinima priređivale u protekle dvije godine.

“Nakon oprosta višemilionskog duga Porto Montenegru, te izgubljenih sudskih sporova, lokalna uprava nastavlja sa razbacivanjem novca koji iz opštinske kase nestaje kao iz “rupe bez dna”. Ovoga puta sretni dobitnik tivatskog novca, na osnovu sudske presude, je PAM a Tivćani i Tivćanke će u to ime, morati da plate preko 300 hiljada eura. Ispade tako, da su nas oni silni muzički hepeninzi koštali koliko Svetog Petra kajgana”- saopštio je BF.

Ta opoziciona stranka poručila  je da u poređenju sa dosadašnjim milionima “koje je ova lokalna vlast bacila u vjetar, 300.000 može da zvuči malo.”

“Međutim, ukoliko se zna da živimo u društvu u kojem djecu liječimo SMS porukama, a Savjeti roditelja i nevladina udruženja organizuju akcije kako bi se normalizovao rad javnih ustanova, ovaj prosuti novac je ogroman.  Pitanje, koje mi u BF postavljamo je: ko je od silne nagomilane, a uglavnom nestručne partijske birokratije kriv za ovaj propust ? Zar nije bilo nikog ko je na kvalitetan način mogao da iščita zakonsku regulativu i da stavi do znanja da ćeš ono što ne platiš na mostu platiti na ćupriji ?”- saopštio je BF zatraživši da “konačno neko odgovara za ovaj kardinalni propust ili će sve imati epilog i do sad izgubljenih miliona i svesti se na onu “pojeo vuk magarca”.

Izvor:S.L

Najčitanije