11 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: Vlada i Golubović moraju da konsultuju Bokelje…

Bokeški forum

Samim promjenama političke strukture u Crnoj Gori za kojima smo, kako su izbori pokazali, u većini svi težili i željno ih iščekivali, bilo je realno da se i odnos nove vlasti prema Boki i Bokeljima promjeni, poručuju iz Bokeškog foruma.

“Ovo obraćanje podstaknuto je najavama Predsjednika privredne komore Crne Gore, Vlastimira Golubovića o mogućem projektu uzgoja ostriga u Boki, a na predlog Oskane Sljusarenko, predsjednice za Balkan pri Ukrajinskoj privrednoj  komori. Smatramo da je zadnja ura da se o ovakvim i sličnim projektima konsultuju Bokeljke i Bokelji, jer bez naše podrške i saradnje takvi projekti nadalje neće biti mogući. Stanovnici Boke moraju direktno da učestvuju u razmatranju i donošenju svih odluka kada je njihovo dvorište u pitanju.

Kamenice – Ston

Svi znamo kako su narušene  ljepote Boke, a njeni stanovnici postali tuđi na svome. Odluke su donosili politički moćnici iz Podgorice. Boka je bila glavni meni za promjenu vlasti  i zato vjerujemo da će mo naći  zajednički jezik.

Ovo sada  je samo jedno kulturno obraćanje  kakvo Bokeljima dolikuje, da vas obavijestimo da su svi bonusi naše tolerancije  potrošeni.

Boka je naše dvoriste, po kome će svi dobronamjerni slobodno šetati i uživati u njenoj ljepoti  i ništa više od toga, bez našeg učešća u odlučivanju” – kaže se u saopštenju Bokeškog foruma koje potpisuje Vedrana Dabović.

Najčitanije