21 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški maraton ovog vikenda u Boki – okupiće preko 2000 učesnika

Bokeški maraton

Treće izdanje Bokeškog maratona očekuje nas ovog vikenda u Boki. Ove godine u rekordnom broju, okupiće se preko 2000 učesnika iz 30 zemalja svijeta i svih kontinenata što predstavlja najveći trkački sportski događaj u Boki i Crnoj Gori ikada, najavljuju organizatori TK Tivat i TK Kotor.

Iz organizacionog odbora obavještavaju građane da će saobraćaj na teritoriji opština Tivat i Kotor biti privremeno zatvoren:

– na relaciji Tivat – Župa – Lepetane od 8:45 – 10.30  (do prolaska posljednjeg učesnika)
– na relaciji Lepetane – Prčanj – Kotor – ulaz u Stari grad od  10:00 – 15:30 h

“Aplelujemo posebno na mještane primorskih naselja Stoliv, Prčanj i Muo da ne izvoze svoja vozila na glavni put kojim će se kretati trkači  i toga dana budu strpljivi, gostoljubivi i dobronamjerni prema učesnicima i organizatorima. Šaljemo time prelijepu poruku iz Boke kako je oduvijek i bilo”- saopštili su.

Na relaciji od kružnog toka do ulaza u Stari grad, saobraćaj će se odvijati usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

“Hvala svima na učešću, razumjevanju i podršci.  17. decembra piše se  nova trkačka istorija Crne Gore”- poručili su.

Ove godine učesnici će imati prvi put priliku da trče maraton (42,2km) u Boki, dok svi već dobro znaju trasu polumaratona (21,1km) koju su prethodne dvije godine trkači ocijenili kao jednu od najljepših staza na svijetu.

Dan ranije, u subotu 16. učesnici će imati priliku da trče stazu od 5km, Trku zadovoljstva.
Već u petak očekuju su učesnici navedenih trka.

Glavni pokrovitelj trke je Opština Tivat, zlatni sponzori su Opština Kotor, Turističke organizacije Tivta i Kotora.

Najčitanije