15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolje saobraćajno povezivanje BiH i Crne Gore – Potpisan memorandum o realizaciji infrastrukturnih projekata

Vojin Mitrovic i Ervin Ibrahimovic

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović potpisali su juče, 22. decembra, u Sarajevu Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore.

Кako je istaknuto tokom bilateralnog sastanaka delegacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore, uvažavajući sve do sada zaključene bilateralne sporazume, izgradnja saobraćajne infrastrukture od ključnog je značaja za ekonomski i društveni razvoj dviju zemalja.

– Izgradnja i održavanje putnih komunikacija i objekata na njima ima izuzetan značaj za regionalno povezivanje država zapadnog Balkana i članica Evropske unije, što doprinosi boljoj privrednoj saradnji i ekonomskom razvoju. Izgradnjom saobraćajne infrastrukture poboljšala bi se povezanost Sarajeva i Podgorice, kao i direktne veze susjeda – istakao je ministar Mitrović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministar Ibrahimović je istakao da mu je izrazito zadovoljstvo što je imao čast da sa ministrom Mitrovićem potpiše ovaj memorandum o saradnji.

– Ovo je prvi korak ka realizaciji više veoma važnih projekata za bolje saobraćajno povezivanje dviju prijateljskih zemalja. Svojim potpisom potvrđujemo da želimo jačati naše međudržavne, prijateljske, ali i ekonomske veze – rekao je.

Dodao je da će narednih dana u Skupštini Crne Gore biti potvrđen Sporazum o sufinansiranju izgradnje mosta preko Tare na granici Šćepan Polje-Hum i da su u budžetu za 2023. već predviđena sredstva koju za tu namjenu treba izdvojiti crnogorska strana.

Najčitanije