13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnica Meljine radiće do 31. decembra, radnici najavljuju protest

Bolnica Meljine – foto Pobjeda

Zaposleni u PZU Opšta bolnica Meljine do danas, 30. novembra, nisu dobili nikakvo objašnjenje o toku procesa rješavanja statusa ove zdravstvene ustanove, zbog čega će, kako navode u saopštenju, organizovati protest na kružnom toku u Meljinama.

– Platu za oktobar nismo primili na pragu decembra. Dokazali smo da hoćemo da radimo, ali naše porodice moraju od nečega da žive. Obavljaćemo posao do 31. decembra, ispratićemo sve pacijente bez rizika za njihovo zdravlje, ali 1. januara 2023. godine bolnica prestaje sa radom. Što se nas tiče, resorna ministarstva će naći već objašnjenje zašto je to tako. Želimo da naglasimo da radnici nisu krivi za to – navedeno je u saopštenju.

Obavještavaju sve relevantne institucije u Herceg Novom, Vladu Crne Gore, Ministarstvo zdravlja i premijera da će protest organizovati, ne da bi ponovo slušali obećanja i uvjerenja da je bolnica neophodna i da treba Herceg Novom i državi, već da građanima Crne Gore pošalju poruku da nisu oni ti koji žele da zatvore Bolnicu.

Najčitanije