23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnica Meljine – ulazak u sistem javnog zdravstva nije donio bolje uslove, agonija se nastavlja…

Bolnica Meljine – foto SOHN

Hladne prostorije u Opštoj bolnici Meljine samo je jedan u moru problema sa kojima se suočava ova zdravstvena ustanova.

Ulazak u sistem javnog zdravstva nije donio bolje uslove rada zaposlenima, niti bolje uslove liječenja pacijenata.

Nedostatak kadra, zastarjela oprema koju niko ne održava, iscrpljenost ljekara i medicinskih tehničara situacija je sa kojom se suočavaju zaposleni i pacijenti i devet mjeseci nakon što je ova ustanova, po odluci Vlade, postala odeljenje Kliničko bolničkog  centra Kotor.

U više navrata poslednjih mjeseci reagovali su i ljekari bolnice Meljine ukazujući na problematiku i loše uslove rada.

Uslovima liječenja nisu zadovoljni pacijenti, a kako navodi Božidar Mandić, nadležni bi morali da povedu računa o ovoj zdravstvenoj ustanovi.

–  Trebalo bi malo da razmisle, stvarno, ovo je mjesto za bogove. Dopustiti ovakvo ponašanje sa bolnicom stvarno nema smisla. Nema grijanja, ima neka grijalica koja stoji na vratima i grije dvije prostorije i hodnik. Osjećaj nije ugodan ni u kom slučaju – naveo je on.

Pokušali smo da dobijemo i direktora KC Kotor dr Davora Kumburovića. Na naše pozive i poruke nije odgovarao, kažu iz RTHN.

Više sreće su imale kolege iz RTCG kojima je dr Kumburović juče rekao da situacija u bolnici nije idealna te da nije prijatan rad u prostorijama koje se ne griju na adekvatan način.

– To je problem koji traje unazad deceniju i više. Griju se na isti način kao i do sada. Znam da nije lako, ali u saradnji sa Ministarstvom konačno ćemo ući u realizaciju, odnosno poboljšanje tih uslova – obećava on.

Na taj problem, kako navodi, ukazivao je i prethodnom sazivu Ministarstva zdravlja kao i ovom aktuelnom.

– Jedan od ključnih problema zbog kojih se nije do sada ušlo u ozbiljnije rješavanje ovog problema jesu ta što je finansijsko ulaganje u izgradnju novog centralnog sistema jako veliko, uz činjenicu da pravno pitanje prostorija i infrastrukture na kojoj se nalazi i njeno vlasništvo još nisu dobili sudski epilog – istakao je dr Kumburović.

Izvor:RTHN

Najčitanije