21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnicama u Risnu i Dobroti i Domu zdravlja Tivat više od milion eura za energetsku efikasnost

Bolnica Risan - foto Boka News
Bolnica Risan – foto Boka News

Ministri zdravlja i ekonomije, Kenan Hrapović i Dragica Sekulić, potpisali su ugovor sa JV LD GRADNJA – RAMEL -ENING za izvođenje radova u Specijalnoj bolnici ”Dr Vaso Ćuković” u Risnu, Specijalnoj bolnici za psihijatriju ”Dobrota” u Kotoru, kao i Domu zdravlja Tivat u okviru druge faze projekta ”Energetska efikasnost u Crnoj Gori”. Vrijednost ugovora je 1.027.780 eura, a odnosi se na zamjenu fasadne bravarije, postavljanje termo izolacije na fasadi, postavljanje termo izolacije krovnih ravni, zamjenu i unapređenje sistema za osvjetljenje, grijanje i hlađenje.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju dva ministarstva, ministar zdravlja je rekao da je zadovoljan uspješnom implementacijom projekta koji sprovode resori zdravlja i ekonomije sa ciljem adaptacije objekata u dijelu energetske efikasnosti i stvaranja boljih i komfornijih uslova za boravak u zdravstvenim objektima.

“Do sada je kroz projekat u zdravstvene objekte uloženo oko 8,14 miliona eura. Ukupna potrošnja energije smanjena je za oko 600.000 eura godišnje, dok je zadovoljstvo pacijenata unutrašnjim komforom nakon primjena mjera energetske efikasnosti povećano na više od 95 odsto”, kazao je Hrapović.

 

Najčitanije