20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Brđanin: Policija će biti na raspolaganju inspektorima na terenu tokom ljetnje sezone

Patrolni čamci – foto S.L.

Pripadnici Uprave policije biće na raspolaganju inspekcijskim službama i odrediće se kontakt tačke u okviru Plovne jedinice i sektora granične i policije opšte nadležnosti u cilju što brže komunikacije sa inspektorima i koordinacije zajedničkih aktivnosti na terenu.

To je poručio direktor Uprave policije Zoran Brđanin na radnom sastanku sa čelnicima Uprave za inspekcijske poslove o saradnji i koordinaciji aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone.

“S obzirom na činjenicu da će inspektori Uprave za inspekcijske poslove biti prisutni u pojačanoj mjeri tokom dva mjeseca ljetnje sezone u šest primorskih opština i da će imati koordinatora u svim primorskim opštinama, naglašen je značaj inteziviranja saradnje ove dvije uprave u cilju što efikasnijeg sprovođenja plana rada tokom sezone”, kaže se u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktorice Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević je naglasila da će tokom pojačanog nadzora fokus biti na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja,

“Bilo da se radi o suzbijanju sive ekonomije, radu bez odobrenja, neprijavljenim radnicima, svim oblicima nelegalnih prodaja ili drugim djelatnostima koje su u nadležnosti kontrole Uprave”, kaže se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Vujošević je kazala da su pripadnici Uprave policije uvijek izlazili u susret inspektorima na terenu, pružajući asistenciju tokom vršenja nadzora, posebno tokom prethodne godine kada su sprovođene kontrole poštovanja mjera usljed pandemije COVID 19.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije