19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

British Airways od 28. maja povezuje London i Dubrovnik

Aerodrom Dubrovnik – foto Boka News

Od početka zimskog reda letenja prošle godine, zagrebačka je zračna luka jedina imala direktnu vezu s Londonom.

To će se promijeniti nakon gotovo sedam mjeseci, brojni avioprijevoznici do kraja ovog mjeseca obnovit će promet na sezonskim linijama prema hrvatskim zračnim lukama.

Od 28. maja britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, obnovit će promet na svojoj sezonskoj liniji između Londona (zračna luka Heathrow) i Dubrovnika. Letovi su od spomenutog datuma potvrđeni tri puta sedmično, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje. Dubrovnik će biti prvo odredište British Airwaysa u ovoj ljetnoj sezoni u Republici Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Od 30. juna na liniji London Gatwick – Dubrovnik promet će obnoviti britanski EasyJet. U početku je najavljen jedan let tjedno, nedjeljom, no već od 7. juna najavljeno je povećanje u vidu broja sedmičnih operacija, svakog ponedjeljka, četvrtka, subote i nedjelje.

EasyJet će 22. maja ponovno uvesti liniju London Luton – Split, u početku s dva leta tjedno, četvrtkom i subotom, a od 08. lipnja najavljena su četiri leta tjedno na ovoj liniji.

Od 29. maja uvode se još dvije linije između Splita i Londona. Croatia Airlines obnovit će promet prema Heathrowu s jednim sedmičnim letom, subotom, dok će Easyjet uvesti liniju prema zračnoj luci Gatwick također jednom tjedno, subotom. EasyJet već od 08. juna najavljuje 6 letova sedmično na ovoj liniji, svakog dana osim srijedom.

Najčitanije