23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Brodogradilište Bijela – otvaranje ponuda 19.aprila

Bijela
Bijela

Ponude koje stignu na novi tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela, po ukupnoj početnoj cijeni od skoro 8,1 miliona eura, biće otvorene 19. aprila.

U obavještenju koje je danas objavila stečajna uprava navodi se da će ponude biti otvorene 19. aprila umjesto 14. aprila, kako je bilo navedeno u javnom pozivu koji je objavljen u utorak.

Javna prodaja imovine stečajnog dužnika biće održana putem prikupljanja pismenih ponuda. Ponude će biti otvorene u Privrednom sudu u 11 sati i 30 minuta. Cijena za prodaju dijela imovine preduzeća od skoro 8,1 milion eura je oko osam odsto manja nego na prethodom tenderu.

Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti. Od ukupne cijene, na portalne okretne dizalice, opremu, mašine, vozni park, kancelarijski namještaj, specificirane po posebnim spiskovima, istaknutim na oglasnoj tabli Privrednog suda, odnosi se 2,15 miliona eura.

Na mali dok sa pripadajućom opremom, specificiranoj po posebnom spisku, istaknutom na oglasnoj tabli Privrednog suda odnosi se 2,1 milion eura. Ostatak se odnosi na pomoćne zgrade, posebne djelove poslovnih zgrada u privredi i brodogradnji.

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine imaju svi građani i preduzeća, uz uslov da uplate depozit u iznosu od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Smatraće se da su ispunjeni uslovi za otvaranje ponuda ukoliko, do navedenog vremena za njihovo dostavljanje, stigne makar jedna.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Na jednom od ranijih tendera za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela najveće interesovanje je bilo za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima.

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta, Žarko Ostojić, potpisao je početkom juna prošle godine ugovor o prodaji velikog doka, vrijednog 11 miliona eura, litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla.

Ugovor je u ime kupca potpisala barska agencija Abako, koja ga zastupa.

Stečaj u Brodogradilištu uveden je na zahtjev Poreske uprave 1. jula 2015. godine, zbog duga od šest miliona eura.

/Mina/

Najčitanije