35 C
Kotor

Slušaj online radio

Brodosplit gradi luksuzni kruzer za digitalne nomade

Brodosplit

Američka kompanija Storylines zaključila je ugovor s hrvatskim brodogradilištem Brodosplit o proizvodnji 225-metarske luksuzne krstarice nazvane Narrative, javlja Slobodna Dalmacija.

Kruzer neće biti namijenjen masovnim turističkim aktivnostima, već će apartmani biti u vlasništvu pojedinaca ili kompanija.

Amerikanci brod ciljaju prvenstveno na digitalne nomade koji bi željeli živjeti ploveći oko svijeta. Prema Storylinesu, cijene apartmana kretat će se od 250.000 eura do više od osam milijuna eura. U cijenu kupovine, naravno, nisu uračunati troškovi plovidbe, koji će najvjerovatnije iznositi desetine tisuća eura godišnje.

Luksuzni brod za krstarenje pogonit će ekološki manje kontroverzni ukapljeni naftni plin, koji je dizajniran s obzirom na ekologiju. Imat će 17 paluba, 627 apartmana, 45 barova, 20 restorana, marinu i javnu biblioteku s više od 10.000 knjiga. Moći će istovremeno primiti do hiljadu putnika.

Amerikanci također tvrde da je krstarica dizajnirana imajući na umu koronavirus i da će tako biti sigurna od mogućeg širenja virusa.

Konačna cijena broda za krstarenje još nije objavljene javnosti, a prilikom najave saradnje sa splitskim brodogradilištem rekli su samo da će brod prvi put isploviti 2024. godine.

Najčitanije