20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Brodosplit gradi za američki Quark Expeditions brod za polarne ekspedicije

Brodosplit

Brodosplit gradi tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije, ugovoren s američkom tvrtkom Quark Expeditions, koji će se zvati Ultramarine i moći će primiti 200 putnika, izvijestili su u subotu iz splitskog brodogradilišta.

Gradnja je ugovorena s američkom tvrtkom Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacije koja okuplja najraznolikiju paletu svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja, navodi se u priopćenju Brodosplita.

Brod za polarne ekspedicije duljine 128 metara, širine 21,5 metara i težine 13.500 bruto tona zaplovit će 2020. godine, a moći će primiti do 200 putnika u prostranim kabinama i javnim prostorima.

“Ultramarine će biti operativna baza za polarne avanture bez premca. Novi brod u rukama najiskusnijeg tima u ekspedicijskoj industriji omogućit će gostima da odu dublje u polarna područja nego ikada prije, zadržavajući uvijek isto poštovanje prema prirodi, što je uvijek bila glavna smjernica tvrtke Quark Expeditions. Uz to će gostima omogućiti da provedu svoje dane doživljavajući avanture izvan broda koje su i učinile Quark Expeditions tako popularnim. A kada se jednom vrate na brod nakon dana provedenog na polarna istraživanja, moći će se odmoriti i opustiti u modernom, suvremenom prostoru vrhunske kvalitete”, dodaju se u priopćenju.

Brod Ultramarine bit će novi ponos hrvatske brodogradnje i pozitivan iskorak Brodosplita na tržište putničkih brodova do 200 metara duljine na kojem hrvatska brodogradilišta mogu konkurirati i poziciji nezaobilaznog europskog brodogradilišta koji gradi vrlo složene brodove na kojima ostvaruje profit i postiže visoku konkurentnost, ističu iz Brodosplita.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije