26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Brodovi za prijevoz stoke ostavljeni na moru od decembra

Brod za prevoz stoke – Foto: Elbeik, Pedro Gonzales, Ruiz

Od početka decembra, brod za prijevoz stoke ELBEIK stoji usidren sjeverno od Cipra. Sa sličnim problemom suočava se i brod KARIM ALLAH koji se nalazi na obali Sardinije sa otprilike 700 goveda na brodu. Aktivisti za prava životinja širom svijeta izrazili su svoju zabrinutost za stanje u kojem se nalazi stoka i traže veterinarsku pomoć.

Brodovi ELBEIK i KARIM ALLAH originalno su plovili prema Libiji. Napustili su španjolske luke Tarragona i Cartagena 18.12.2020. No, nisu mogli pristati u niti jednu luku zbog bolesti goveda.

Španjolsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i hrane navodi kako trenutna situacija s bolesnom stokom nema veze sa španjolskom administracijom zato što je stoka bila pregledana i u dobrom stanju prilikom ukrcaja. Glasnogovornik komisije izjavio je da su španjolski dužnosnici voljni primiti nazad oba broda.

Ciparski dnevnik Phileleftheros prenosi da su ciparske vlasti svjesne situacije, a svjetska organizacija za zaštitu životinja aktivno je podržala akciju slanja veterinara na brod.

Najčitanije