19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Brojni požari talijanskim vatrogascima ne daju vremena za predah

Požari Italija

Brojni šumski požari i požari niskog raslinja koji haraju Italijom lokalnim vatrogascima ne daju vremena za predah. Osim s vatrenom stihijom gasitelji su ovaj vikend suočeni s još jednim toplinskim valom, a meteorolozi ne najavljuju tako skoro kišu.

Vatrogasne ekipe danas ujutro izvijestile su o 400 operacija u posljednjih 12 sati. Na Calabriji, na samome jugu zemlje vatru gasi pet vatrogasnih zrakoplova. U tom su dijelu zemlje od posljedica požara dosad smrtno stradale najmanje četiri osobe.

Požari haraju i Campanijom koja na sjeveru graniči s Calabrijom. Na otoku Ischia, nedaleko od Napulja, novinska agencija ANSA izvijestila je o velikom požaru koji je zahvatio nekoliko kuća. Nasreću ugašen je u subotu u ranim jutarnjim satima.

Civilna zaštita Sicilije danas je upozorila stanovnike i turiste na opasnost od šumskih požara u pokrajinama Cataniji, Caltanissetti i Enni te na ekstremne vrućine u području Palerma.

I sardinijske su vlasti upozorile na veliku opasnost od požara za to područje.

Ekstremne vrućine i uporna suša pogoduju rasplamsavanju vatre u brojnim južnim dijelovima Italije još od kraja srpnja. Vlasti sumnjaju da su brojni požari podmetnuti.

Danas su sicilijanski karabinjeri objavili da su uhitili dvojicu stočara, oca i njegova sina te su ih optužili da su zapalili nisko raslinje kako bi proširili područje za ispašu stoke.

Nakon istrage raspisana je tjeralica za obojicom.

Izvor:Hina

Najčitanije