15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Brussels Airlines spaja Tivat i Brisel

Slijetanjem prepunog „airbusa A-319“ belgijske kompanije „Brussels Airlines“ koji je na platformi tivatskog aerodroma pozdravljen tradicionalnim  pozdravom vodenim topovima, u Tivtu je danas poslijepodne svečano obilježen početak saobraćanja te kompanije – članice renomirane Lufthansa Grupe, sa Crnom Gorom.

„Brussels Airlines“ je nakon „Austrian Airlinesa“ i „Eurowingsa“ koji već lete za Podgoricu, odnosno Tivat treća od ukupno pet aviokompanija iz Lufthansa Grupe, što uspostavlja redovan saobraćaj sa Crnom Gorom. Ta grupacija koju kontroliše njemački nacionalni aviprevoznik „Lufthansa“ ubjedljivo je najjači igrač na vazduhoplovnom tržištu ovog dijela svijeta, i ima preko 300 direktnih sedmičnih letova iz zemalja regiona bivše Jugoslavije do svojih glavnih aerodroma u Austrji, Njemačkoj, Švjacarskoj i Belgiji, a odatle konferenciji za preko 300 destinacija u 100 zemalja širom svijeta.

„Ponosni smo što smo otvorili ovu novu liniju iz Tivta do našeg glavnog aerodroma u Belgiji – Brisela, nudeći našim putnicima iz Crne Gore još više mogućnosti u izboru letova. „Brussels Airlines“  je član Star Alliance-a, najvećeg udruženja aviokompanija na svijetu. Luftgansa Grupa je uvela novu liniju iz Belgije za Tivat kao rezultat velike potražnje za putovanjima u Crnu Goru, što pokazuje našu stalnu posvećenost i širenje u regionu“- kazao je na press konferenciji Peter Pulem, viši direktor prodaje Lufthansa Grupe za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu. Precizirao je da se povratna karta za „Brussels Airlines“ na relaciji Tivat-Brisel može kupiti već za 130 eura, te da će tokom sezone na njoj jednom nedjeljno, sve do kraja okrobra, letjeti avioni tipa „airbus A-320“.

„Za Lufthansa Grupu ovaj region je veoma značajan što potrvđuje i podatak da smo ovdje proteklih godina otvorili najviše novih linija od svih prevoznika. Sama „Lufthansa“ već leti za Dubrovnik i Split, od ove godine i Pulu i Zadar, te da se polako primičemo i Crnoj Gori. Vaša strategija razvoja premijum turizma poklapa se sa strategojom „Lufthanse“ kao premijum legacy avioprevoznika koji pruža viskokokvalitetnu uslugu“- kazao je Pulem, indirektno najavljujući skoro dolazak i samog njemačkog nacionalnog prevoznika na crnogorske aerodrome.

Prvi avion belgijske kompanije u Tivtu

To je, kako je kazao direktor „Aerdroma Crne Gore“ Danilo Orlandić, upravo i cilj (ACG).

„Cilj nam je da dovedemo u Crnu Goru svih pet kompanija-članica Lufthansa Grupe i izuzetna nam je čast što je od danas naš partner i „Brussels Airlines“. To dosta govori i o rezultatima koje smo positigli na povećanju aviodostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, jer „Brussels Airlines“ ima više od 3.600 zaposlenih, flotu od 48 aviona koji svakog dana imaju 250 letova povezujulči prijestonicu Evrope –Brisel sa 115 destinacija u Evropi, Africi, Aziji i SAD-u“- istakao je Orlandić. Kazao jeda su aerodromi Tivat i Podgiorica od početka godine do početka maja imali 65.000 više putnika nego u istom periodu lani, te da očekuje da će ove godine ACG zabilježiti ukupan promet od preko 2,5 miliona putnika.

Najčitanije