23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – autobuse oblijepili plakatima sa pozivima na proslave

Bus BD

Promotivnim plakatima, kojima se u Budvi i širom Bokokotorskog zaliva najavljuje proslava jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja, osim bilborda, od juče su oblijepljeni i budvanski gradski autobusi.

Manifestacije pod nazivom “Pokoljenja djela sude” organizuje Srpski nacionalni savjet, a na promotivnim plakatima prikazana je grupna fotografija srpskih dobrovoljaca pred odlazak na Solunski front 1916. godine.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović u četvrtak je, u odgovoru na raniji zahtjev ministra kulture Aleksandra Bogdanovića da opština ukloni sporne plakate, odgovorio da se “opština time neće baviti”.

Ministar Bogdanović je, takođe, zaprijetio da će, ukoliko plakati ne budu uklonjeni, Ministarstvo kulture pozvati Vrhovno državno tužilaštvo da preispita da li su se “aktivnim ili pasivnim držanjem istih stekla obilježja nekog od krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

Krapović je na ove Bogdanovićeve opaske odgovorio kako bi “ministar morao biti oprezniji u izjavama koje daje, jer je vrijeme kada se tako obračunavalo sa neistomišljenicima u Crnoj Gori davno prošlo.

Bilbord BD

Proslava stotinu godina od ujedinjenja Crne Gore i Srbije počeće 6. novembra svečanom akademijom u dvorani Park u Herceg Novom.

Kako najavljuju organizatori 7. novembra u tom gradu u manastiru Savina biće služen parastos Bokeljskim dobroboljcima pogonulim u vojskama Srbije i Crne Gore.

Centralna proslava jubileja “Pokoljenja djela sude” organizuje se 7. novembra u Budvi u Mediteranskom sportskom centru.

Najčitanije