11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – „Dan Širuna“ uz grupu Magazin

Dan širuna

Tradicionalna gradska fešta „Dan Širuna“ održati će se u Budvi po 54. put u subotu, 5. oktobra uz bogat zabavni i sportski program, ali i izobilje prepoznatljive plave ribe koja se u Jadranu pojavljuje u ovo doba godine.

Vino, pivo i ruštule dodatno će oraspoložiti brojne posjetioce koji već decenijama znaju da je prvi vikend u oktobru dan kada se Budvani i njihovi gosti vesele uz mediteranske zvuke i ukusnu ribu koju pripremaju vrijedni članovi Kluba za sportski ribolov „Širun“ koji su prije više od pet decenija i pokrenuli ideju druženja kojom označavaju kraj još jednog dugog, toplog ljeta.

Turistička organizacija opštine Budva, uz pomoć svojih sugrađana i mnogobrojnih entuzijasta i ove godine se pobrinula da obezbjedi dovoljne količine ukusnih mediteranskih obroka, ali i da osmisli zanimljiv program na glavnom gradskom trgu.

Uz zvuke Gradske muzike i vesele „Feštađune“ fešta će početi već od 16 sati i 30 minuta, istovremeno dok se budu „zagrijavale“ gradele.

Nakon svečanog otvaranja uslijediće dječiji program u kojem već decenijama učestvuju predškolci, osnovci, učenici muzičkih škola, plesnih grupa, dramskog studija…

Dan Širuna foto V.L.

Od 18 sati mali koncert će održati perspektivna mlada crnogorska pop pjevačica Monika Knezović, a nakon nje će nastupiti Ženska vokalna grupa „Harmonija“.

I ove godine će se najvještiji i najhrabriji oprobati u skidanju pršuta sa nauljene grede u gradskoj luci, u povlačenju konopa ispred glavne bine, ali i veselim igrama na samoj bini, za što su obezbjeđene i nagrade.

Igrama iz Crne Gore će se predstaviti Kulturno umjetnički centar „Stefan Mitrov Ljubiša“, dok će primorske melodije, kao i uvijek, lijepo interpretirati klapa „Jedinstvo“ iz Bara.

Gost ovogodišnjeg „Dana Širuna“ je hrvatska grupa „Magazin“, a uz prepoznatljive hitove koji su obilježili život mnogobrojnih generacija, posjetioci će uživati već od 21 sat.

Ova lijepa manifestacija koja sve posjetioce poziva na pravo primorsko druženje istovremeno najavljuje i mirniji period, kada se radi o organizaciji događaja na otvorenim budvanskim prostorima, ali i početak priprema na najvažnijem događaju u godišnjem kalendaru, koji već dvije decenije predstavlja najprepoznatljiviji zimski turistički brend u regionu – proslavu novogodišnjih praznika, kada se od Budve očekuje da uvijek postavlja nove standarde.

Najčitanije