12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva: Održan 11. Humanitarni plivački maraton Open Water

Foto Feral.bar

Bez obzira na lose vremenske uslove, u Budvi je u subotu uspješno održan XI Humanitarni plivački maraton Open Water.

Ovog puta, maraton je bio u znaku žute vrpce, koja simboliše prevenciju samoubistva, javlja portal feral.bar

-Plivali smo o žutoj boji, žuta vrpca  simbolizuje prevenciju samoubistva, kojih je, nažalost, u visokom procentu u našem gradu i državi.

Takođe smo plivali i za porodicu Jovanović za liječenje malog Vanje, za Sanju Pešalj i za adaptaciju Doma starih u Petrovcu.

 Apelujemo na sve koji su u mogućnosti da uplate novac njima direktno na račune, da im se pomogne-kazao je za Feral.bar pokretač ove humanitarne akcije Luka Vučković iz Budve.

Trasu dugu šest kilometara , u vremenu 1 sat i 58 minuta, preplivalo je ukupno 17 maratonaca- Snježana Sarajkić, Alyona Astafeva, Dušan Milošević, Goran Nedović, Luka Vučković, Petar Milić, Uroš Vujović, Dragan Jovanović, Ruben Vergara, Dragan Mihaljević, Boško Ilijev, Dušan Dapčević, Aco Jovanović, Milija Bulatović, Ado Gargović, Blanka Đurašević i Danko Mitrović.

Plivači su ušli u more na plaži Pizana, i potom plivali oko Školja-ostrva Sveti Nikola, do plaže kod hotela “Avala”.

 -Plivalo se timski, po strogim Open water pravilima-ulazi se s plaže, nema pomagala.

Koristili smo wetsui, plivačka odijela zbog temperature i sigurnosti takmičara. Inače, svi takmičari su potpisali da plivaju na svoju odgovornost, jer ‘Open Water’ plivanje  nosi rizike sa sobom.

Danas nas je tako uhvatio neverin, deset minuta,pa smo se sklonili u jednu pećinu na Školju, iz koje smo izašli kada je neverin stao.

Iz mora smo izašli u trenutku kada je nevrijeme potpuno prestalo, dok je iznad nas bila duga, zaista lijep kraj maratona koji je perfektno protekao-rekao je za Feral.bar Vučković i zahvalio svim učesnicima.

Trener je bio Luka Zenović, farmaceutkinja Marija Duletić, ljekar dr Dragan Gazivoda, a u pratnji su bili Petar Rađenović, Zano Vučković,  Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Rajko Kuzman, Anita Sabotić, Željko Dapčević, Sanja Vojnić, Laki Jovanović i Milena Asanović.

/Radomir Petrić/

Najčitanije